Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Hud udarec za Clintonovo: FBI znova sprožil preiskavo njene elektronske pošte

Deli na:
Hud udarec za Clintonovo: FBI znova sprožil preiskavo njene elektronske pošte

Foto: Getty Images

Ko je že kazalo, da je afera z elektronsko pošto za njo, ankete pa so ji napovedovale zmago na ameriških predsedniških volitvah, je Zvezni preiskovalni urad ponovno odprl preiskavo njene elektronske pošte, da bi ugotovil, ali so bila na njenih zasebnih strežnikih tudi sporočila z zaupnimi informacijami.

Direktor FBI James Comey je pisal ameriškemu kongresu in ga obvestil o ponovnem odprtju preiskave. V povezavi z nepovezanim primerom je FBI izvedel za obstoj elektronskih sporočil, ki so morda pomembna za primer. Preiskovalci morajo imeti priložnost pregledati material, meni Comey, ki ob tem pravi, da še ne more oceniti, ali je novi material dejansko pomemben.

Nepovezani primer, ki ga je omenil Comey, je preiskava Anthonyja Weinerja, bivšega kongresnika in kmalu tudi bivšega moža Hume Abedin, dolgoletne zaupnice Hillary Clinton. Na njegovih elektronskih napravah naj bi našli elektronska sporočila, ki so potencialno pomembna za preiskavo zoper Clintonovo. Weinerja je FBI preiskovala, ker naj bi si izmenjeval žgečkljiva sporočila z mladoletno osebo. Možaka je pred leti libido že stal kongresnega položaja in naredil konec njegovim političnim ambicijam, po zadnjem škandalu pa ga je imela dovolj tudi Abedinova, ki je pred nekaj meseci dala na čevelj, čeprav sta za zdaj še poročena.

Ni še jasno, ali bo vsebina elektronskih sporočil bremenilna za Clintonov, a ponovno odprtje preiskave, ki naj bi bila že zaključena, je slaba novica zanjo. Do volitev 8. novembra je le še deset dni in njen tekmec Donald Trump bo ponoven izbruh afere gotovo s pridom izkoristil.

Na shodu v Manchestru v zvezni državi New Hampshire je navdušeni množici povedal za nove težave Clintonove:

Afera jo je bremenila večino njene predsedniške kampanje. Pred časom je FBI uradno končal večmesečno preiskavo z ugotovitvijo, da so bili Clintonova in njeni sodelavci "zelo neprevidni" z elektronskimi sporočili, a da kljub temu ni potrebe za kazensko ovadbo proti Clintonovi. Demokratska kandidatka si je oddahnila. Prehitro.