Revija Reporter
Slovenija

Z novo sončno elektrarno še prijaznejše do okolja

Promo
624

9. avg. 2021 14:26 Osveženo: 14:40 / 09. 8. 2021

Deli na:

Ena od pomembnejših vrednot, ki jim sledi Elan, je trajnostni razvoj.

Elan

Novo, sveže in še prijaznejše do okolja. Elan, v katerem dajo trajnostnemu razvoju velik poudarek, je svojo proizvodnjo obogatil z novo sončno elektrarno.

»Zelo nam je pomembno, da delujemo prijazno do okolja. Smo edino podjetje, ki ima celotno proizvodno verigo na eni lokaciji, saj smo tako omejili škodljivost transporta na okolje. Dodatno smo sedaj poskrbeli še za sončno elektrarno, za katero verjamemo, da je odlična naložba tako v naše podjetje kot tudi okolje,« je o novi pridobitvi dejal Luka Bizjak, vodja investicij, upravljanja nepremičnin in energetike v Elanu.

Vizija trajnostnega razvoja

Ena od najbolj prepoznavnih in najbolj inovativnih blagovnih znamk bo z novo elektrarno poskrbela za učinkovito zmanjšanje škodljivih vplivov na okolje. Podpredsednik skupine Elan mag. Leon Korošec je poudaril, da viziji trajnostnega razvoja sledijo že vse od začetka delovanja. »Z novo sončno elektrarno, ki bo generirala približno 1060 MWh električne energije letno, bomo poskrbeli tudi za manj onesnaževanja, na kar smo zelo ponosni,« je dodal podpredsednik skupine Elan, ki je nedavno z novim prodajnim programom razširila svoje izdelke tudi na vodne športe. Ekskluzivno so trgu ponudili kolekcijo kajakov, kanujev in SUP-ov.