nenad kaluderović. 2jpg Svet24.si

Kdo je moški, ki je ustrelil množičnega morilca...

aladin-4 Svet24.si

Javil se je bosanski deček brez noge z znamenite ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

NATAŠA PIRC MUSAR IN ALEŠ MUSAR Reporter.si

Nataša Pirc Musar je krvavela, njen mož Aleš pa...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

britney-spears Odkrito.si

Britney Spears – sinova objavila nazorne video ...

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Huawei predstavil številne izume, ki bodo krojili našo prihodnost

Deli na:
Huawei predstavil številne izume, ki bodo krojili našo prihodnost

Raziskovalni center Huawei v Nankingu - Foto: Huawei

Podjetje je v sklopu nagrad »Top 10 inovacij« na forumu »Broadening the Innovation Landscape 2022,« predstavilo izume, ki bi lahko ustvarili nove serije izdelkov, postali pomembni z vidika komercialne vrednosti pri obstoječih izdelkih ali ustvarili veliko vrednost za podjetje in industrijo.

Nagrajeni izumi vključujejo nevronske mreže seštevalnika, ki znatno zmanjša porabo energije in območje vezja, do »optične šarenice«, ki zagotavlja edinstven identifikator za optična vlakna. Zasnovan je tako, da operaterjem pomaga upravljati njihove omrežne vire, skrajšati čas in stroške, povezane z uvedbo širokopasovnih povezav.

Huawei ob tem opozarja na zaščito in deljenje pravic intelektualne lastnine (IL), ki je po njihovem mnenju ključna za tehnološki ekosistem. »Zaščita intelektualne lastnine je ključnega pomena za zaščito inovacij,« je dejal Huaweijev glavni direktor pravne službe Song Liuping. »Želimo licencirati naše patente in tehnologije, da bi naše inovacije delili s svetom. To bo pomagalo razširiti inovacijsko pokrajino, pognati našo industrijo naprej in izboljšati tehnologijo za vse,« je dodal.

Foto: Huawei - Song Liuping, glavni direktor pravne službe Huawei

Alan Fan, vodja Huaweijevega oddelka za pravice intelektualne lastnine, je dejal, da je vrednost Huaweijevih patentov široko priznana v industriji, zlasti pri splošnih standardih, kot so mobilna tehnologija, Wi-Fi ter avdio/video kodeki. Do konca leta 2021 je imel Huawei sicer več kot 110.000 aktivnih patentov v več kot 45.000 patentnih družinah. Ima več podeljenih patentov kot katero koli drugo kitajsko podjetje, vložil je največ patentnih prijav pri patentnem uradu EU in se uvrstil na peto mesto po številu novih patentih podeljenih v Združenih državah Amerike. Pet let zapored je Huawei tudi na prvem mestu na svetu po številu pogodb na področju patentnega sodelovanja."Več kot 260 podjetij – kar predstavlja milijardo naprav – je preko zbirke patentov pridobilo Huaweijeve patentne licence HEVC," je dejal Fan. Dodal je še, da je podjetje vključeno v razprave o vzpostavitvi novega patentnega bazena, ki bi industriji omogočil hiter dostop do Huaweijevih patentov za Wi-Fi naprave po vsem svetu.

Vsako leto Huawei v raziskave in razvoj vloži več kot 10 % svojih prihodkov od prodaje. Glede na izdatke, ki jih podjetja namenijo za raziskave in razvoj, se je Huawei na lestvici vlaganja v industrijske raziskave in razvoj v EU za leto 2021 uvrstil na drugo mesto.