Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Hrvaški zunanji minister: Srbija, ki hujska in manipulira z ljudmi, ne bo vstopila v EU

Deli na:
Hrvaški zunanji minister: Srbija, ki hujska in manipulira z ljudmi, ne bo vstopila v EU

Foto: vlada.gov.hr

Hrvaški zunanji minister Miro Kovač je včeraj na svojem Facebook profilu sporočil uradnemu Beogradu, da se še ni osvobodil agresivnega velikosrbskega virusa in jugoslovanskega komunističnega sistema ter, da dokler tega ne bo storil, Srbija ne more postati članica Evropske unije.

Beograd je obtožil, da hrvaško javnost vsakodnevno zasipava s "pametovanji predstavnikov srbskih oblasti", "tistih v srbskih oblasteh, ki so v 90. letih prejšnjega stoletja bili del oblasti in/ali vladajočih strank, ko so iz Beograda sprožili vojne v Sloveniji, na Hrvaškem, BiH in Kosovu, osvajalne vojne, ki jih je Beograd vse po vrsti izgubil," poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Namesto da bi se končno soočila s svojo odgovornostjo za sprožanje vojn, za več sto tisoč žrtev in uničenih eksistenc, uradna Srbija ciljno širi občutke maščevanja, hujska srbski narod proti drugim narodom ter mu preprečuje, da bi dolgoročno vzpostavil dobrososedsko sodelovanje v evropskem duhu, je izpostavil.

To je po njegovi oceni dokazal srbski premier Aleksandar Vučić, ko je hrvaško osvobodilno operacijo Nevihta 4. avgusta označil za "zločinsko končno rešitev", pri tem pa omenjal "veliko odsekanih srbskih ušes in nosov". Kovač je Beograd tudi obtožil, da ponareja podatke, ko trdi, da je bilo število Srbov na Hrvaškem zmanjšano za 90 odstotkov.

Takšna Srbija, ki hujska ljudi, manipulira z njihovimi občutki, ponareja podatke, ne bo nikoli vstopila v EU, je izpostavil Kovač.

"Srbija bo potrebovala veliko pomoči, veliko mukotrpnih reform, da bi sprejela evropske vrednote, evropsko retoriko in evropsko ravnanje. To pa pomeni, da se bodo morali predstavniki oblasti, vodilne strukture v Srbiji, za vekomaj osvoboditi virusa agresivnega velikosrbstva in jugoslovanskega komunističnega sistema," je še zapisal.