premk1 Svet24.si

Francki se mož oglaša z drugega sveta

škorpijon, linz Svet24.si

Škorpijona prinesla z dopusta na Hrvaškem?

sds, janez janša, Necenzurirano

Demontaža druge republike #kolumna

golob jansa bobo Reporter.si

Kako Janša Goloba blati pred Evropo - in kako ...

imgonline-com-ua-twotoone-49R0E54WwN2Z3bU Ekipa24.si

To lahko samo Hojs! Odziv na epsko zmago nad ...

Domen in Luka Odkrito.si

Veste, kdo sta ta dva SLOVENCA? Sta SVETOVNO ...

delius-barisic Ekipa24.si

Konec dvomov! Iz Olimpije prišlo sporočilo, ki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Hrvaški policist zase zadržal del plačanih glob

Deli na:
Hrvaški policist zase zadržal del plačanih glob

Fotografija je simbolična. - Foto: Profimedia

Hrvaški urad za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala (Uskok) je začel preiskavo proti 55-letnemu policistu s policijske postaje Belišće. Sumijo ga, da je med letoma 2013 in 2021 zase zadržal za več kot 831.000 kun (109.790 evrov) plačanih kazni za prekrške, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Osumljeni policist je bil od 1. januarja 2013 do 26. marca 2021 v Belišću, Valpovu in Osijeku odgovoren za prevzem denarnih kazni, za predajo denarja v državni proračun Republike Hrvaške in za evidentiranje potrdil o izdanih kaznih. Prevzel je 1,9 milijona kun (250.000 evrov), od tega pa zase zadržal najmanj 831.178 kun.

Da bi prikril svoje nezakonito početje, je v uradne evidence ministrstva za notranje zadeve vnesel neresnične podatke o zneskih plačanih denarnih kazni in o času njihovega plačila oziroma neresnične podatke na zadolžnih obrazcih za kazni za prekrške.

Poleg tega je ob rednih letnih inventurah med letoma 2013 in 2020 na inventurni seznam vnesel neresnične podatke o stanju zalog obrazcev in s svojim podpisom overil vnesene podatke.

V zaključne zapisnike o opravljenih inventurah je vnesel neresnične podatke o skupnem plačilu in zalogah obrazcev ter takšno dokumentacijo predstavil članom inventurne komisije. Ti so zapisnike overili, ne da bi posumili o resničnosti navedenih podatkov, so sporočili iz Uskoka.