pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Hrvaški nogometaši jezni zaradi golih fotografij z bazena

Deli na:
Hrvaški nogometaši jezni zaradi golih fotografij z bazena

Foto: Reuters

Potem ko je nekaj hrvaških medijev objavilo fotografije popolnoma golih hrvaškihnogometašev, posnetih na hotelskem bazenu v Praia do Forteju, kjer imahrvaška reprezentanca pripravljalno bazo za SP, so ognjeni razglasili "silenzio stampa". Reprezentanti so se odločili za bojkot medijev, tako da se je pred novinarji pojavil le selektor Niko Kovač.

Hrvaški nogometaši so sicer uvodno tekmo letošnjega mundiala proti domačinom Brazilcem izgubili z 1:3, a so pokazali dobro igro, za kar jih je selektor nagradil z dnevom počitka. Uživali so v hotelskem bazenu v kompleksu Tivoli, a so bili, kar je za številne hrvaške medije zdaj sočna kost za glodanje, pri tem popolnoma goli. No, vsaj večina. Eden redkih, ki je imel na sebi kopalke, je zvezdnik madridskega Reala Luka Modrić.

Po objavi fotografij so se "gole pištole", kot so slikovito zapisali pri enem odhrvaških medijev, odločile za prekinitev stikov z mediji. "Ne morem igralcev povleči za ušesa in jih prisiliti, da so vam še naprej na voljo, potem ko ste to naredili njim in njihovim družinam," je glede objave golih fotografij dejal hrvaškiselektor.

"Kako bi se vi počutili, če bi vas fotografirali gole? Fantje so zdaj rekli ne in vi dobro veste, zakaj. To rešite sami med sabo. Če 'silenzio stampa' velja le do jutri ali pa kar do konca prvenstva, ne vem. Spoštujem mnenje svojih varovancev. Vem, da opravljate svoje delo in do zdaj ste bili zelo profesionalni, z objavo teh fotografij pa ste vse uničili. Ter slike je zdaj videl ves svet," je še dodal Kovač.