1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Igor Grdina: Velja predsedniško naročilo, da je politiki Janeza Janše treba reči ne

Deli na:
Igor Grdina: Velja predsedniško naročilo, da je politiki Janeza Janše treba reči ne

"Zakaj  toliko govora o demonstracijah v ZDA, o demonstracijah pri nas pa molk. Tukaj se postavlja vprašanje našega pravnega sistema, demokracije in varovanja človekovih pravic sploh. To pa zadeva vse državljane," v Odboru 2014 navajajo besede dr. Janeza Juhanta o ignoranci slovenskih medijev, ko gre za delo odbora in potrpežljivost vztrajnikov.

Slednje je danes pred vrhovnim sodiščem nagovoril dr. Igor Grdina: "Slovenija je odšepala v blodnjak, kjer nič ne deluje prav."

"Velja predsedniško naročilo, da je politiki Janeza Janše treba reči ne. To se izvaja z ustrahovanjem," pravi Grdina, ki dodaja: "Kaj je naša naloga? Videti in iti dalje. Delati za pravico in svobodo. In ne izgubiti potrpljenja."

"Slovenija se vrača v čase, ko ni bilo pravne varnosti in svobode govora," meni dr. Tamara Griesser Pečar. Prejšnji kršitelji človekovih pravic vlagajo tožbe proti novinarjem, ki jih razkrivajo, opozarja. O obisku nemškega predsednika Joachima Gaucka je dejala: "Gauck je bil v Sloveniji deležen drugorazrednega sprejema. Takšen državnik bi moral spregovoriti v Državnem zboru."

Za slednjega Griesser Pečarjeva sicer pravi: "Večini v DZ niso znana pravila demokracije. To ni le vladavina večine, je tudi spoštovanje pravic manjšine.

"Ni sodnika, novinarja in politika, ki ne bi vedel za vztrajnike. Vsi vas slišijo," je vztrajnikom dejal Anže Logar, ki je prepričan, da jih naslednjič pred vrhovnim sodiščem ne bo nagovoril on, temveč svobodni Janez Janša.