martin sagner Svet24.si

Vinko Šimek je žalosten: umrl je Dudek

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno delate ...

alec baldwin, hilaria baldwin Svet24.si

Zvezdnikova žena doživela še drugi spontani splav

minimalna plača, delavec, denar Svet24.si

Kmalu bodo plače višje, a tudi računi

Vili Resnik-iskreno Nova Dobra karma

"Kaj sem preživljal kot otrok v reji, si ljudje ...

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

Svet

Hrvaška obala gori, pri Opatiji umrl gasilec

Deli na:
Hrvaška obala gori, pri Opatiji umrl gasilec

Foto: Reuters

Ognjeni zublji na območju Crikvenice na Hrvaškem se vse bolj širijo. V kraju Selce, kjer so že dopoldne evakuirali tamkajšnji kamp, je ogenj že zajel prve hiše ob jadranski magistrali, na svoji strani poroča reški Novi list. Gašenje onemogoča močna burja, zaradi katere se ogenj hitro širi.

Velik požar je okoli 9. ure izbruhnil v Bribirju pri Novem Vinodolskem in se nato hitro razširil proti Selcu, je poročala Nova TV na svoji spletni strani Dnevnik.hr.

Kot piše Jutarnji list, je kraj Selce povsem v dimu, vidljivost pa je komaj 20 metrov. Že dopoldne so evakuirali tamkajšnji kamp, turisti pa po poročanju Novega lista zapuščajo območje.

Kot dodaja časnik, so gasilci in prebivalci vse moči usmerili na obrambo hiš in preprečevanje, da bi požar prečkal jadransko magistralo. Ocenjuje pa, da ognja ne bodo mogli spraviti pod nadzor, dokler se veter ne bo umiril.

Burja požar od Bribirja nese tudi proti Crikvenici, na tem območju pa vlada prometni kaos. Iz Hrvaškega avto kluba (HAK) so tako sporočili, da so morali zaradi gostega dima zapreti jadransko magistralo pri Selcu in lokalno cesto pri Bribirju.


Po neuradnih informacijah naj bi se požar razširil z dvorišča neke družinske hiše v Bribirju.

Ogenj je medtem izbruhnil tudi na območju Šišana pri Pulju.

V požaru, ki je davi po 4. uri izbruhnil v Mošćenićki Dragi blizu Opatije, pa je umrl 45-letni gasilec iz Opatije. Gasilec se je na terenu nenadoma zgrudil, zaenkrat pa ni znano, ali se je zadušil z dimom ali zaradi slabosti. Nesrečni gasilec je umrl v bolnišnici na Reki.

Na območju Mošćenićke Drage je gorel gozd in nizko rastlinje, domačim gasilcem ter njihovih kolegom iz Lovrana, Opatije in Reke pa ne gre na roko niti močan veter. Požar se je širil proti kraju Sučići in proti hribu Učka. Gasilci so zgodaj popoldne sporočili, da so ga uspeli lokalizirati.

Prejšnjo noč so se gasilci s požari borili tudi na otokih Rab, Mljet in Korčula ter pri Orebiću na polotoku Pelješac, je sporočila policija.

loading...
Loading...