vesolje Dobra karma

Tedenska astrološka napoved: ne podlezite ...

karaoke, mikrofon Svet24.si

Slovenski komik: "Nisem mogel verjeti, vse sem ...

UV-plenkovic jansa-ziga zivulovic jr-bobo Reporter.si

Zmagovita lekcija iz Zagreba: kaj se lahko Janez ...

aleš hojs, janez janša, igor bavčar Svet24.si

Pravljica iz kraljestva Trstenjakove o ...

furs, davčna-utaja, kotnikova-5 Necenzurirano

Davčni utajevalci na Počivalškovem pragu

Zoran Janković Odkrito.si

Je Zoran Janković resno bolan?

Luka Basi Njena.si

Žalostna nedelja Luke Basija

Svet

Že četrta burna noč v Stockholmu; nemiri se širijo

Deli na:
Že četrta burna noč v Stockholmu; nemiri se širijo

Foto: Reuters

Nemiri v predmestjih Stockholma, kjer živijo večinoma priseljenci, se širijo. Potekali so že četrto noč zapored, zadnjo noč že v 15 predmestjih. Izgredniki so zažigali avtomobile in napadali lokalne policijske postaje, podtaknili so tudi požar v neki restavraciji. Ranjeni so bili trije policisti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zaradi izgredov se je na Švedskem že razvnela razprava o integraciji priseljencev, ki v tej skandinavski državi predstavljalo okoli 15 odstotkov prebivalstva.

Nasilje je sicer sprožil dogodek minuli teden, ko je policija ustrelila in ubila 69-letnega prebivalca predmestja Husby, ki je pred tem v javnosti kolovratil z mačeto, nato pa pobegnil v svoje stanovanje. Policisti so ga po lastnih navedbah ustrelili v samoobrambi.

Poznavalci ocenjujejo, da je smrt 69-letnika zanetila jezo med mladimi imigranti, ki tako ali tako menijo, da so žrtve policijskega nasilja. Socialni antropolog na univerzi v švedskem Malmöju Aje Carlbom je za AFP dejal, da številni prebivalci v pretežno priseljenskih naseljih trpijo zaradi segregacije.

Loading...