franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Hrvaška Cerkev z letaki proti uvajanju zdravstvene vzgoje v šolah

Deli na:
Hrvaška Cerkev z letaki proti uvajanju zdravstvene vzgoje v šolah

Foto: Bobo

Katoliške cerkev na Hrvaškem je v soboto v Konzumovih trgovinah in v trafikah delila letake, v katerih je ostro kritizirala uvajanje zdravstvene vzgoje v hrvaških šolah. "Starši, ali želite, da se vaše otroke uči, da morajo, če imajo spolno bolezen, uporabljati kondome in s tem seznaniti pretekle partnerje?" med drugim piše na letakih.

V zagrebški nadškofiji so v soboto pozno zvečer v sporočilu za javnost potrdili, da so v trgovinah in kioskih delili letake z informacijami o zdravstveni vzgoji, na spletnih straneh danes poroča več hrvaških medijev.

"V izvrševanju svoje naloge, da skrbi za dobrobit svojih vernikov, pa tudi za dobrobit vsakega človeka, ima Cerkev dolžnost in pravico posluževati se sredstev informiranja in distribucije informacij. Vsled te pravice, z željo o pomembnih informacijah informirati čim večje število vernikov, se na več mestih deli letak o zdravstveni vzgoji," so zapisali.

Kot so še dodali, "je Cerkev vedno odprta za dialog, da bi se o za družbo pomembnih temah, kar uvajanje zdravstvene vzgoje je, spregovorilo z vseh strani in na koncu sprejelo tiste zaključke, ki bodo prinesli največ dobrega tako posamezniku kot družbi v celoti".


Uvajanje zdravstvene vzgoje na šolah so v Cerkvi označili kot "poskus izjemno hudega prevrata v vzgojno-izobraževalnem procesu hrvaškega šolstva" in kot "pogubno".

Hrvaški škofje so na starše v letaku naslovili več vprašanj, povezanih s spolnimi odnosi med mladoletniki, samozadovoljevanjem, pornografijo, kontracepcijo, homoseksualnostjo, splavom in podobnimi temami.

Med drugim jih moti, da naj bi se hrvaški šolarji učili o samozadovoljevanju kot o sestavnem delu spolnosti ter da jim bodo naročili, da morajo v primeru spolno prenosljivih bolezni s tem seznaniti vse svoje prejšnje partnerje ter nujno uporabljati kondom. Tudi učenje o homoseksualnosti kot o nečem, kar je "naravno in enakovredno" heteroseksualnosti, je za Cerkev nesprejemljivo, še piše spletni portal index.hr.

Škofi starše na koncu letaka pozivajo, naj začnejo sami vzgajati svoje otroke, saj so jih oni rodili in njihovi otroci niso last države.