Lauren Hunter Daman Svet24.si

Pred kamero se je ustrelila v vagino

mandarine Svet24.si

Pri nas prijavili hrvaške mandarine, ki so ...

Bryan Adams Svet24.si

Bryan Adams pozitiven – že drugič v enem mesecu!

janez jansa pl 3 Reporter.si

Je Janša sodobni Valjhun, ki skuša čim bolj ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Državni HSE plačuje Snežičeve tožbe proti ...

Tanja Ribic 50_01 Odkrito.si

Tanja Ribič: RESNICE ne moreš skriti!

ronaldo pink Ekipa24.si

Prosila Ronalda in DOBILA! Ameriška zvezdnica ...

Svet

Hrvaška bo proizvajala sestavine za Pfizerjevo cepivo

Deli na:
Hrvaška bo proizvajala sestavine za Pfizerjevo cepivo

Velika Britanija je postala prva država na svetu, ki je odobrila cepivo ameriškega farmacevtskega velikana Pfizerja in nemškega BioNTecha. - Foto: Profimedia

Hrvaški premier Andrej Plenković je danes napovedal, da bo ameriška farmacevtska družba Pfizer začela proizvajati sestavine za cepivo proti covidu-19 v svoji tovarni v Savskem Marofu. Plenković je dejal, da je vrednost Pfizerjeve investicije na Hrvaškem ocenjena na deset milijonov dolarjev. Zaposlili bodo še nekaj deset ljudi.

Hrvaški premier Plenković je ob začetku današnje seje vlade povedal, da je govoril s prvim možem Pfizerja Albertom Bourlom, ki je potrdil, da bodo svojo hrvaško tovarno vključili v proizvodnjo sestavin za cepivo. Predsednik hrvaške vlade je pojasnil, da bodo v Savskem Marofu pripravljali predloge DNK za cepivo. Po njegovem mnenju je zelo pomembno, da se bo Hrvaška tako uvrstila med države, v katerih izdelujejo sestavine za posamezna cepiva proti covidu-19.

Plenković je tudi dejal, da so doslej z enim odmerkom cepiva proti covidu-19 v državi cepili približno 1,45 milijona državljanov, kar predstavlja tretjino polnoletnega prebivalstva. Znova je pozval državljane, naj se cepijo. Pričakuje, da bodo do konca junija cepili med 50 in 55 odstotkov prebivalcev, starejših od 18 let.

Loading...