Revija Reporter
Svet

Hezbolah obstreljeval Izrael

STA

22. okt. 2024 9:52 Osveženo: 9:54 / 22. 10. 2024

Deli na:

Posledice raketnega napada, ki ga je Hezbolah na mestece Rosh Pina na severu Izraela izvedel 20. oktobra.

Profimedia

Libanonsko šiitsko gibanje Hezbolah je danes izstrelilo več raket na Izrael, kjer so po lastnih navedbah ciljali vojaški poslopji v Haifi in Tel Avivu. Zaradi nevarnosti napada so se oglasile sirene, omejen je tudi letalski promet na mednarodnem letališču Ben Gurion.

Hezbolah je sporočil, da je z raketami napadel pomorsko bazo v Haifi in obveščevalno bazo v Tel Avivu, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Kot navaja katarska televizija Al Jazeera, je Hezbolah izstrelil okoli 12 raket srednjega dosega.

Nekaj minut kasneje so se v Tel Avivu oglasile sirene, ki svarijo pred raketnim napadom, na območju pa so razglasili izredno stanje ter omejili letalski promet.

Kot navaja Al Jazeera, je bilo v predmestju Tel Aviva slišati več eksplozij, sicer pa poročil o uspešnosti omenjenih napadov ni.

Ostanki sestreljene rakete so po poročanju izraelskih medijev poškodovali eno osebo na severu države, pri tem pa je nastala tudi gmotna škoda.

Hezbolah je v zadnjem letu čezmejnega obstreljevanja redno ciljal sever Izraela. Današnji napadi pa kažejo, da je šiitsko gibanje kljub izraelski invaziji in trajajočih spopadih sposobno ciljati tudi osrednji del Izraela.