benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Grški referendum: Grki rekli NE!

Deli na:
Grški referendum: Grki rekli NE!

Foto: Reuters

Grški volivci so na današnjem referendumu jasno zavrnili pogoje, ki jih v zameno za nadaljnjo finančno pomoč zahtevajo mednarodni posojilodajalci, kažejo prvi neuradni rezultati. Po preštetih 50 odstotkih glasov izidi kažejo, da je "proti" glasovalo 61,2 odstotka, "za" pa 38,8 odstotka volivcev.

Rezultate na posebni spletni strani grškega notranjega ministrstva objavlja podjetje Singular Logic. Gre za rezultate, ki jih sporočajo predstavniki komisij posameznih volišč.

Volilna udeležba je trenutno ocenjena na okoli 60 odstotkov, neveljavnih glasovnic pa je okoli 5,7 odstotka.

Grčija bo ECB zaprosila za povečanje nujne likvidnostne pomoči bankam

Grška centralna banka namerava Evropsko centralno banko (ECB) še danes zaprositi za povečanje obsega nujne likvidnostne pomoči (ELA) grškim bankam, poročajo tuje tiskovne agencije, ki se sklicujejo na grške medije. Svet ECB naj bi grško prošnjo obravnaval v ponedeljek.

Grške banke so že nekaj časa odvisne od nujne likvidnostne pomoči ECB, ta pa se je pred tednom dni odločila, da je ne bo povečala, temveč jo bo ohranila na dotedanji ravni.

Grške banke so bile sicer ves teden zaprte, na bankomatih pa je za imetnike računov iz Grčije veljala omejitev dviga 60 evrov na dan. Banke naj bi se znova odprle v torek.

V ponedeljek se bodo po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sestali tudi visoki predstavniki evroskupine in govorili o izidih današnjega grškega referenduma. Kot pojasnjuje agencije, ki se sklicuje na neimenovane vire, naj bi se sestali člani delovne skupine, ki pripravlja srečanja finančnih ministrov držav z evrom.