Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Grški poslanec napadel poslanki

Deli na:

Poslanec grške skrajno desne stranke Zlata zora je danes v jutranjem predvolilnem soočenju, ki ga je v živo predvajala televizija, napadel poslanki levice. Poslanec Ilias Kasidiaris je najprej vrgel kozarec vode v Reno Duru iz stranke Siriza, nato pa trikrat udaril poslanko komunistov Liano Kaneli. Državno tožilstvo je zanj že odredilo aretacijo.

Po poročanju tujih tiskovnih agencij so se strasti razvnele v jutranji politični oddaji zasebne televizije Antena, ko so se v soočenju pred novimi predčasnimi parlamentarnimi volitvami 17. junija predstavili kandidati različnih strank.

31-letni Kasidiaris je proti Durujevi vrgel kozarec z vodo, potem ko je omenila njegovo domnevno vpletenost v oborožen rop leta 2007. Sodišče je razpravo o tem primeru v sredo preložilo na prihodnji ponedeljek. Ko se je poslanki v bran postavila Kanelijeva, ji je Kasidiaris prisolil tri klofute.

Voditelj oddaje je skušal razjarjenega poslanca pomiriti, a mu ni uspelo.

Grška vlada je izpad že ostro obsodila. "Gre za napad na vse demokratične državljane," je poudaril tiskovni predstavnik vlade Dimitris Cjodras. Ob tem je pozval Zlato zoro, naj javno obsodi ravnanje svojega poslanca.

Državno tožilstvo v Atenah je za Kasidiarisa že odredil aretacijo zaradi očitnega prekrška.

Zlati zori se je na zadnjih parlamentarnih volitvah 6. maja prvič uspelo prebiti v grški parlament. Osvojila je 6,97 odstotka glasov oz. 21 poslanskih sedežev. Ker strankam v predvidenem roku ni uspelo sestaviti vladne koalicije, bodo Grki 17. junija znova odšli na volišča. Zadnje javnomnenjske Zlati zori napovedujejo, da bo na novih volitvah osvojila okoli štiri odstotke glasov.