evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Grozljiv zločin, policija na nogah – pred vrata džamije odvrgli sendviče s slanino

Deli na:
Grozljiv zločin, policija na nogah – pred vrata džamije odvrgli sendviče s slanino

Foto: Facebook

V Bristolu v Veliki Britaniji je prišlo do grozljivega zločina, zaradi katerega človeku zaledeni kri v žilah. Obglavljenja v Islamski državi ali posilstva žensk v Kölnu niso nič v primerjavi s tem, kar so doživeli muslimani, ki so zahajali v veliko džamijo v Bristolu.

Po dosedanjih ugotovitvah policije, ki je na nogah, da bi čim prej ujela neusmiljene in nemoralne zločince, so dva moška in ženska odvrgli sendviče s slanino pred vhod džamije.

Oblasti obravnavajo ta zločin kot hud zločin iz sovraštva in zlorabo muslimanskih vernikov. Ko so slednji videli to grozljivo dejanje, so obstali pred vrati, saj ni niso upali naprej. Med njimi in notranjostjo džamije je stala nepremostljiva ovira – odvrženi sendviči s slanino. Tudi glavni inšpektor Kevan Rowlands je dejal: „Obnašanje te vrste je popolnoma nesprejemljivo.“ Kot poroča britanski Express, naj bi enega od hudih zločincev že prijeli. Šlo naj bi za 34-letnega moškega. Pajdaša tega okrutnega dejanja policija še lovi.

„Zločine iz sovraštva obravnavamo skrajno resno in tesno sodelujemo z džamijo,“ je povedala policija. Za kako resno zadevo gre, pove podatek, da policija pred dnevi, ko je neka ženska v hidžabu zabodla 15-letnika na avtobusu (Reporter je o tem poročal), ni sprožila tako obsežne akcije iskanja zločincev. Sendviči s slanino, namerno odvrženi ali ne, so namreč hujši zločin kot razparan trebuh najstnika.

„Celo življenje sem živel tukaj, pa se nikoli ni zgodilo kaj takega,“ je dejal eden od zgroženih, češ da tako grozljivega zločina, kot je bil ta s sendviči, v svoji soseski še ni doživel.

Džamija v Bristolu lahko sprejme 840 vernikov, odprta je bila leta 1968, še poroča Express.