Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Grillo: V Italiji poteka podobna revolucija kot v Egiptu

Deli na:
Grillo: V Italiji poteka podobna revolucija kot v Egiptu

Foto: Reuters

Vodja tretje najmočnejše stranke v italijanskem parlamentu Gibanja pet zvezd Beppe Grillo meni, da v Italiji poteka podobna revolucija kot v Egiptu. Vsi politiki bi morali oditi, je prepričan Grillo, ki vztrajno zavrača sodelovanje z uveljavljenimi strankami pri oblikovanju vladne koalicije, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

"Ali kdo v Egiptu žaluje za (strmoglavljenim predsednikom Hosnijem) Mubarakom? Tu ne bo nihče žaloval za (Pierluigijem) Bersanijem, za (Silviem) Berlusconijem. Vlado države bomo poverili normalnim, poštenim in transparentnim ljudem," je v danes objavljenem pogovoru za brezplačni časnik Metro dejal Grillo.

"Podjetjem, ki želijo investirati, ne bo več treba zapuščati Italije in proizvajati v Švici, Avstriji ali Sloveniji," je dejal in napovedal, da bodo v državi "ustvarili pogoje, ki bodo omogočili transparenten, pošten in kompetenten potek investicij".

Njegovo gibanje Pet zvezd želi v Italiji pospešiti spremembo mentalitete in kulture. "Predlagamo drugo obliko politike in gospodarstva. Moramo si predstavljati drug svet, ker ta več ne funkcionira," je dejal in dodal, da v Italiji ni več nobene velike industrije, majhna in srednja podjetja pa umirajo.

Njegovo gibanje je pred tem v torek zvečer zasedlo parlament. Z večurno protestno akcijo so njegovi pripadniki želeli doseči, da parlamentarni odbori kljub političnemu pat položaju po februarskih volitvah začnejo z delom. To se sicer ponavadi zgodi šele po oblikovanju vlade, pojasnjuje APA.