Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Grčija se bo dela na črno lotila tudi s policijo

Deli na:
Grčija se bo dela na črno lotila tudi s policijo

Foto: Reuters

Grška vlada je včeraj napovedala, da se bo v boj proti delu na črno podala tudi s pomočjo policije. Zaradi tega bosta tesneje sodelovali ministrstvi za delo in za civilno zaščito. Mešane ekipe delovnega ministrstva in policije bodo po celotni državi izvajali ostrejše kontrole, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Delo na črno je odprta rana," je včeraj dejal grški minister za delo Giorgios Vroutsis po seji z ministrom za javni red in civilno zaščito Nikosom Dendiasom.

V okviru številnejših pregledov delovnega ministrstva in največje pokojninske blagajne v državi Ika so ugotovili, da 40 odstotkov delojemalcev sploh ni socialno zavarovanih. Pokojninske in socialne blagajne Grčije so samo v lanskem letu izgubile šest milijard evrov. Delo na črno pa je pod trenutnimi pogoji velike gospodarske krize "skorajda kaznivo dejanje", je ob tem dejal minister za delo.

Zaradi visoke brezposelnosti, ki je v Grčiji dosegla že 27 odstotkov, je vedno več ljudi pripravljenih sprejeti kakršnokoli delo. Predvsem na turističnih otokih je delo na črno precej razširjeno, saj naj bi po nekaterih ocenah v poletnih mesecih skoraj vsak drugi delavec delal brez socialnega zavarovanja.