irena pan 1 Dobra karma

Znana novinarka verjame, da obstaja še veliko ...

lidija bačič7 Svet24.si

FOTO: Lidija Bačić objavila vročo fotografijo ...

jansa otroci urska insta Reporter.si

Kdo pri Janševih skrbi za otroka, ko Urška ...

testiranje, bris, koronavirus Svet24.si

Znane ponedeljkove številke, toliko novih ...

janez jansa pf1 Necenzurirano

Za Janševo vlado je najprej ekonomija, potem ...

alenka-dovžan Odkrito.si

Nekdanja legenda belih strmin je prava upokojenka

Suzana Kozel Njena.si

Novinarka Planet TV drugič postala mamica

Svet

Gejevski lobi v Vatikanu: papežev zaupnik imel razmerje s švicarskim gardistom

Deli na:
Gejevski lobi v Vatikanu: papežev zaupnik imel razmerje s švicarskim gardistom

Foto: Reuters

Vatikanski gejevski lobi, o katerem je odkrito govoril že papež Frančišek, je znova v središču pozornosti. Italijanski mediji so namreč poročali, da naj bi Frančišek na visok položaj v vatikanski banki imenoval homoseksualnega prelata, ki naj bi med drugim imel razmerje tudi s pripadnikom švicarske garde.

Po pisanju italijanskega tednika L'Espresso je imel prelat Battista Ricca homoseksualna razmerja v času svojega služenja v apostolski nunciaturi v Urugvaju, imel pa naj bi tudi razmerje s pripadnikom švicarske garde.

L'Espresso še piše, da je Ricca skrbel za nastanitev in plačilo za kapitana Patricka Haarija leta 1999, nekoč pa so ga v Montevideu pretepli med pohajanjem po gejevskih zbirališčih, preden so ga zaradi podobnih incidentov leta 2000 premestili iz Urugvaja.

Kljub temu pa se podrobnosti o njegovih dejavnostih niso razširile, kar je po poročanju L'Espressa znak delovanja gejevskega lobija. Med drugim o teh incidentih ni vedel papež, ki je Ricca imenoval za svojega osebnega predstavnika v vatikanski banki.

Tiskovni predstavnik Vatikana Federico Lombardi je ta poročila označil za "nekredibilna", a tednik vztraja, da so domneve potrdili številni viri iz Urugvaja.

Medtem pa vatikanski poznavalci sumijo, da so razkritja o preteklosti Ricce morebiti notranji poskusi, da bi prelatu onemogočili izvajanje reform, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Loading...