favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Papež bo do nadaljnjega živel v vatikanski rezidenci za goste

Deli na:
Papež bo do nadaljnjega živel v vatikanski rezidenci za goste

Foto: Reuters

Papež Frančišek je včeraj sporočil, da bo do nadaljnjega prebival v vatikanski rezidenci za goste, domu svete Marte, in se še ne bo preselil v veliko palačo, ki je sicer uradna papeževa rezidenca. Vatikanski tiskovni predstavnik Federico Lombardi je dejal, da papež preizkuša preprosto življenje z drugimi pripadniki duhovščine.

Lombardi je dejal, da bo Frančišek tako ostal v domu svete Marte s 120 sobami, kjer biva z drugimi pripadniki duhovščine. Tam bo ostal do nadaljnjega. "Danes zjutraj je papež kardinalom dejal, da bo za določen čas še živel med njimi," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedal Lombardi.

Papež se sicer redno udeležuje obrokov v jedilnici rezidence za goste ter jutranje maše skupaj z zaposlenimi Vatikana. Vendar je Lombardi pripomnil, da se je papež izselil iz preproste sobe, v kateri je bival v času konklava, in zdaj prebiva v malo večjem apartmaju, kjer lahko sprejema goste.

Argentinski papež, ki je bil izvoljen 13. marca po zgodovinskemu odstopu predhodnika Benedikta XVI., je prejel veliko pohval zaradi svojega skromnejšega življenjskega sloga in ponižnosti.

Apostolska palača, ki je sicer uradna rezidenca papeža, je pripravljena na svojega novega prebivalca, vendar naj bi bila za novega papeža preveč prostorna.