stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Furs nad Klavdijo Snežič, ženo razvpitega Roka Snežiča: sredi Maribora so jo ustavili in ji zasegli maseratija s tablicami iz BiH

Deli na:
Furs nad Klavdijo Snežič, ženo razvpitega Roka Snežiča: sredi Maribora so jo ustavili in ji zasegli maseratija s tablicami iz BiH

"Doktor davčnih utaj" Rok Snežič in soproga Klavdija - Foto: Mediaspeed

V Mariboru so uslužbenci finančne uprave zasegli vozilo maserati bosanskih registrskih tablic davčnega svetovalca Roka Snežiča oziroma njegove žene, poroča spletni portal 24ur. Snežič je potrdil, da so vozilo zasegli, a pojasnil, da je lastnik avtomobila fizična oseba iz Bosne in Hercegovine (BiH), njegova žena pa naj bi ga imela le v najemu.

Po poročanju spletnega portala 24ur bo avtomobil ostal v garaži Finančne uprava RS (Furs), dokler Snežič oziroma njegova žena ne pojasnita, zakaj ima avto registrske tablice iz BiH, države izven carinskega območja, pri nas pa se uporablja že več kot 185 dni. Če se vozilo že dalj časa uporablja v Sloveniji, bi namreč morala biti plačana uvozna carina, so zapisali.

Snežičevo ženo so ustavili uslužbenci Fursa, a ker pri sebi ni imela vseh ustreznih dokumentov o vozilu, so ji ga na kraju zasegli. Snežič je ob priložnosti poudaril, da sam nima več davčnega dolga in da je vse zastaralo decembra, so ga navedli na portalu.

Foto: necenzurirano.si - Naš bralec je Roka Snežiča v soboto, 31. julija, v večernih urah ujel pred savno v Izoli.

Na Fursu so pojasnili, da lahko oseba avtomobil, registriran v tretji državi, začasno uvozi, torej deklarira za postopek začasnega uvoza s popolno oprostitvijo uvoznih dajatev. To lahko stori pod pogojem, da je avtomobil registriran izven carinskega območja EU na ime osebe s sedežem zunaj tega območja ter pogojem, da vozilo uporablja oseba s sedežem izven carinskega območja EU. Če gre za fizično osebo, se kot sedež šteje njeno običajno prebivališče. To je kraj, kjer oseba dejansko prebiva najmanj 185 dni v koledarskem letu zaradi osebnih ali poslovnih vezi.

V primeru, da bo Furs v kontroli ugotovil, da z avtomobilom s tujo tablico upravlja oseba, ki ima običajno prebivališče kjer koli v EU, pogoj za popolno oprostitev ni izpolnjen, kar pomeni nastanek carinskega dolga, so pojasnili. Finančna uprava bo do ugotovitev dejanskega stanja blago hranila pod carinskim nadzorom.