sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Francozi naj bi včeraj ubili organizatorja napadov v Parizu

Deli na:
Francozi naj bi včeraj ubili organizatorja napadov v Parizu

Foto: Reuters

Domnevni snovalec terorističnih napadov v Parizu Abdelhamid Abaaoud je bil ubit v današnji protiteroristični operaciji francoskih varnostnih sil v pariškem predmestju Saint-Denis, je poročal ameriški časnik Washington Post, ki se sklicuje na obveščevalne vire. Novico je objavila tudi francoska televizija RTL France.

Francoski tožilec Francois Molins je sicer zvečer sporočil, da Abaaouda ni bilo med osmimi aretiranimi v današnji operaciji v Saint-Denisu, dveh žrtev, ki sta umrli v akciji, pa še niso identificirali, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Poleg žrtev po navedbah tožilca niso identificirali tudi treh aretiranih. Prav tako še vedno niso identificirali dveh od osmih skrajnežev, ki so izvedli petkove napade.

Molins je tudi razkril, da je bila skupina ljudi, ki so bili danes aretirani oz. ubiti, pripravljena izvesti napad. "Nova skupina teroristov je bila nevtralizirana in vsa znamenja so, da bi glede na njihovo orožje, organizacijsko strukturo in odločenost lahko napadli," je povedal pariški tožilec.

Molins je še dejal, da je policija našla mobilni telefon enega od napadalcev, ki so v petek v različnih delih francoske prestolnice ubili 129 ljudi in jih več kot 350 ranili. Telefon so našli v smetnjaku pred koncertno dvorano Bataclan, kjer so skrajneži pobili največ ljudi.

Eden od napadalcev je s telefona poslal kratko sporočilo: "Pripravljeni smo, gremo." Sporočilo je bilo poslano ob 21.42, pred začetkom napadov, policija pa zdaj preiskuje, kdo je bil prejemnik, je povedal Molins.