madelaine petsch Odkrito.si

Madelaine Petsch: Mučili so jo napadi panike

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 25. avgusta

vesolje Svet24.si

Tedenski horoskop: poleg utečenih smeri tudi ...

poplave, vuzenica Svet24.si

FOTO in VIDEO: Sobotna neurja: zalite hiše, toča...

archie Svet24.si

Princ William vrača udarec bratu Harryu

filip-pesek_pl Njena.si

Sin Rosvite Pesek je zaročen

gasper kramar Njena.si

Izgubil 95 kilogramov in osvojil nov cilj!

Svet

Felix Baumgartner obsojen zaradi povzročitve telesne poškodbe

Deli na:
Felix Baumgartner obsojen zaradi povzročitve telesne poškodbe

Foto: Reuters

Sodišče v Salzburgu je danes ekstremnega športnika Felixa Baumgartnerja, ki je oktobra uspešno prestal skok z višine več kot 39 kilometrov in med prostim padom prebil zvočni zid, zaradi povzročitve telesne poškodbe obsodilo na denarno kazen v višini 1500 evrov. Pred dvema letoma je namreč udaril grškega voznika tovornjaka, s katerim se je sprl.

Avstrijca, ki je znan kot Neustrašni Felix, danes ni bilo na deželnem sodišču v Salzburgu. To je potrdilo aprilsko sodbo nižjega sodišča, na katero se je 43-letnik pritožil, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Kazen bo moral plačati, ker je septembra 2010 blizu Salzburga po prepiru s pestjo udaril grškega voznika tovornjaka. Baumgartnerjev odvetnik, ki se je pritožil na aprilsko razsodbo, je trdil, da je šlo pri udarcu za samoobrambo. Z današnjo odločitvijo deželnega sodišča je sodba postala pravnomočna.

Avstrijec, ki živi v Švici, je 14. oktobra kot prvi človek skočil z višine več kot 39 kilometrov in med prostim padom prebil zvočni zid. Neverjetni dogodek nad Novo Mehiko, na katerega se je Baumgartner pripravljal pet let, si je prek spleta in televizijskih zaslonov ogledalo več milijonov ljudi po vsem svetu.

Ker gre za Neustrašnega Felixa, je kljub njegovi odsotnosti v Salzburgu danes vladalo veliko medijsko zanimanje za odločitev deželnega sodišča.

Loading...