peterka1 Svet24.si

Primož Peterka in njegovih dvanajst kitajskih ...

čas Dobra karma

Tedenski horoskop: vi boste določali svoj čas in...

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 16. decembra

Reinhard Heydrich Svet24.si

Grob 'arhitekta holokavsta' odprt

srečna ženska Dobra karma

12 astroloških znakov in hvaležnost do konca ...

dejan-krajnc Njena.si

Koliko je bila vredna irokeza Poskočnega Dejana?

ksenija sešel zadnje slovo Njena.si

'Ksenija hvala bogu ni več trpela, ni čutila ...

Svet

Felix Baumgartner obsojen zaradi povzročitve telesne poškodbe

Deli na:
Felix Baumgartner obsojen zaradi povzročitve telesne poškodbe

Foto: Reuters

Sodišče v Salzburgu je danes ekstremnega športnika Felixa Baumgartnerja, ki je oktobra uspešno prestal skok z višine več kot 39 kilometrov in med prostim padom prebil zvočni zid, zaradi povzročitve telesne poškodbe obsodilo na denarno kazen v višini 1500 evrov. Pred dvema letoma je namreč udaril grškega voznika tovornjaka, s katerim se je sprl.

Avstrijca, ki je znan kot Neustrašni Felix, danes ni bilo na deželnem sodišču v Salzburgu. To je potrdilo aprilsko sodbo nižjega sodišča, na katero se je 43-letnik pritožil, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Kazen bo moral plačati, ker je septembra 2010 blizu Salzburga po prepiru s pestjo udaril grškega voznika tovornjaka. Baumgartnerjev odvetnik, ki se je pritožil na aprilsko razsodbo, je trdil, da je šlo pri udarcu za samoobrambo. Z današnjo odločitvijo deželnega sodišča je sodba postala pravnomočna.

Avstrijec, ki živi v Švici, je 14. oktobra kot prvi človek skočil z višine več kot 39 kilometrov in med prostim padom prebil zvočni zid. Neverjetni dogodek nad Novo Mehiko, na katerega se je Baumgartner pripravljal pet let, si je prek spleta in televizijskih zaslonov ogledalo več milijonov ljudi po vsem svetu.

Ker gre za Neustrašnega Felixa, je kljub njegovi odsotnosti v Salzburgu danes vladalo veliko medijsko zanimanje za odločitev deželnega sodišča.

loading...
Loading...