Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Felix Baumgartner obsojen zaradi povzročitve telesne poškodbe

Deli na:
Felix Baumgartner obsojen zaradi povzročitve telesne poškodbe

Foto: Reuters

Sodišče v Salzburgu je danes ekstremnega športnika Felixa Baumgartnerja, ki je oktobra uspešno prestal skok z višine več kot 39 kilometrov in med prostim padom prebil zvočni zid, zaradi povzročitve telesne poškodbe obsodilo na denarno kazen v višini 1500 evrov. Pred dvema letoma je namreč udaril grškega voznika tovornjaka, s katerim se je sprl.

Avstrijca, ki je znan kot Neustrašni Felix, danes ni bilo na deželnem sodišču v Salzburgu. To je potrdilo aprilsko sodbo nižjega sodišča, na katero se je 43-letnik pritožil, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Kazen bo moral plačati, ker je septembra 2010 blizu Salzburga po prepiru s pestjo udaril grškega voznika tovornjaka. Baumgartnerjev odvetnik, ki se je pritožil na aprilsko razsodbo, je trdil, da je šlo pri udarcu za samoobrambo. Z današnjo odločitvijo deželnega sodišča je sodba postala pravnomočna.

Avstrijec, ki živi v Švici, je 14. oktobra kot prvi človek skočil z višine več kot 39 kilometrov in med prostim padom prebil zvočni zid. Neverjetni dogodek nad Novo Mehiko, na katerega se je Baumgartner pripravljal pet let, si je prek spleta in televizijskih zaslonov ogledalo več milijonov ljudi po vsem svetu.

Ker gre za Neustrašnega Felixa, je kljub njegovi odsotnosti v Salzburgu danes vladalo veliko medijsko zanimanje za odločitev deželnega sodišča.