sasa lendero 2 Dobra karma

Svojemu nekdanjemu možu je Saša Lendero dala še...

shranimo v zamrzovalnik1 Svet24.si

To se zgodi s posteljnino, če jo damo za 6 ur v ...

marjan sarec pl1 Reporter.si

Šarec o propadu nezaupnice: Očitno so ...

Tonin - montaza Svet24.si

Tonin postavljen na laž, škarpa ob bazenu je ...

2021-03-04 15.18.14 Necenzurirano

Die Presse o "slovenskem bolniku": v Bruslju ...

zlatan-ibrahimović Odkrito.si

Zaradi Sanrema in Ibrahimovića je Balkan na nogah

gregor čeglaj Njena.si

FOTO: Tako hudo seksi je Popov Sanjski moški

Svet

FBI iz varovanja sredine inavguracije Joeja Bidba izločili dva pripadnika nacionalne garde

Deli na:
FBI iz varovanja sredine inavguracije Joeja Bidba izločili dva pripadnika nacionalne garde

Okrepljeno varovanje pred sredino inavguracijo Joeja Bidna. - Foto: Profimedia

Varnostni pregled ameriškega zveznega preiskovalnega urada (FBI) 25.000 pripadnikov nacionalne garde, ki bodo varovali sredino inavguracijo predsednika ZDA Joeja Bidna, je odkril dva vojaka, ki imata zveze s skrajnimi desničarskimi milicami v ZDA, zaradi česar so ju izločili iz varovanja.

Ameriški mediji ob tem danes poročajo, da kakšne zarote za napad na Bidna niso odkrili. Zaradi vdora podpornikov dosedanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa v ameriški kongres 6. januarja, priprave na inavguracijo novega predsednika ZDA potekajo ob posebej zaostrenih varnostnih ukrepih.

Med te ukrepe spada tudi varnostni pregled pripadnikov nacionalne garde, saj je bilo med napadalci na ameriški kongres precej nekdanjih vojakov in tudi policistov. Za zdaj še ni znano, v katero od skrajnih skupin sodita dva vojaka.

V ZDA bo v sredo prisegel novi ameriški predsednik Bide, ki je na predsedniških volitvah 3. novembra lani premagal republikanca Trumpa in zbral 306 elektorskih glasov.

Trumpa, ki Bidnove zmage še vedno ni priznal in ki se po vdoru svojih privržencev v kongres sooča z drugo ustavno obtožbo, ne bo na inavguraciji, udeležil pa se je bo podpredsednik Mike Pence. Območje okoli Kapitola, kjer bo slovesnost, bo po nedavnih neredih močno zavarovano, za obiskovalce bo zaprt tudi travnik National Mall, kjer se običajno ob prisegi zbere množica Američanov.

Slovesnost bo drugačna tudi zaradi pandemije novega koronavirusa. Biden naj bi nemudoma po prevzemu položaja sprejel več izvršnih ukazov, s katerimi bo izničil nekatere predhodnikove odločitve, kot je na primer izstop iz pariškega podnebnega sporazuma.

Loading...