Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Farmacevtsko podjetje zaradi Islamske države spreminja ime

Deli na:
Farmacevtsko podjetje zaradi Islamske države spreminja ime

Foto: isispharm.com

Ameriško podjetje Isis Pharmaceuticals se je odločilo spremeniti ime, zaradi katerega so ga mnogi po krivem povezovali z zloglasno Islamsko državo (IS). Podjetje bo odslej delovalo pod imenom Ionus Pharmaceuticals, piše Deutsche Welle.

Podjetje Isis Pharmaceuticals razvija zdravila že 26 let, njegovo ime pa je postalo problematično po vzponu IS. Ta je javnosti poznana tudi pod kratico ISIS (Islamska država Iraka in Sirije).

IS je prevzela odgovornost za nasilne napade po svetu, vključno z novembrskimi terorističnimi napadi v Parizu, v katerih je umrlo 130 ljudi. Prvi trgovalni dan po napadih so delnice Isis Pharmaceuticals izgubile štiri odstotke vrednosti.

"Ime podjetja smo se odločili spremeniti, ker želimo, da ljudje ob njem pomislijo na zdravila, ki jih razvijamo in ki rešujejo življenja," je dejala izvršna direktorica podjetja Lynne Parshall. V družbi so priznali še, da so o spremembi imena razmišljali že vso leto, novembrski napadi pa so bili očitno kaplja čez rob.

Isis Pharmaceuticals se je sicer poimenoval po egiptovski boginji Isis, ki so ji pripisovali zdravilne sposobnosti. Podjetje med drugim razvija zdravila za zdravljenje raka in povišanih stopenj holesterola. Novo ime bodo začeli uporabljati s prihodnjim tednom.