ogledalo Dobra karma

Psihološki test: kateri del svojega telesa bi si ...

Nemška ladja za križarjenje Mein Schiff 6 Svet24.si

Okužbo potrdili pri 12 članih posadke nemške ...

jansa nova24tv Reporter.si

Na strankarski televiziji SDS med intervjujem s ...

avtobusna postaja, potnik, maska Svet24.si

Pripravljajo poseben "vozni red" za upokojence, ti...

Tomi Rumpf Necenzurirano

Počivalškovim se je sfižila nabava zaščitne ...

Melania Trump, melania, trump, melanija trump Odkrito.si

Kaj razkriva Melanijin podpis?

metka Njena.si

Ljubezen po domače: Je pri Metki doma hudo ...

Svet

Facebook in Twitter sta Trumpu zbrisala objave, ki so trdile, da so otroci "skoraj odporni" na koronavirus

Deli na:
Facebook in Twitter sta Trumpu zbrisala objave, ki so trdile, da so otroci "skoraj odporni" na koronavirus

Donald Trump - Foto: Reuters

Facebook in Twitter sta ukrepala proti ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu in njegovi ekipi zaradi objav, da so otroci "skoraj odporni" na novi koronavirus. Objava, ki naj bi glede na pojasnilo podjetij predstavljala "napačno informacijo", je bila z obeh družbenih omrežij odstranjena.

Facebook je objavo - gre za izsek iz Trumpovega pogovora s televizijo Fox News - izbrisal, ker naj bi šlo za škodljivo napačno informacijo v povezavi s covidom-19. To pa je v nasprotju s pravili podjetja, je v sredo sporočil Facebook.

Kmalu zatem je podobno ukrepal še Twitter, ki je zamrznil račun Trumpove volilne kampanje, dokler ni ta odstranila tvita z istim izsekom intervjuja.

Tudi tiskovna predstavnica Twitterja je sporočila, je objava "v nasprotju s pravili Twitterja glede napačnih informacij o covidu-19". "Račun bo moral tvit odstraniti, preden bodo lahko spet tvitali," je dodala. Tvit je bil kasneje po poročanju tujih tiskovnih agencij očitno izbrisan, račun pa spet aktiven.

"Še en dan, še en dokaz očitne pristranskosti Silicijeve doline do tega predsednika, ko se pravila uporabljajo zgolj v eni smeri," v odzivu v izjavi sporočila predstavnica Trumpove kampanje Courtney Parella.

"Predsednik je zgolj dejal, da so otroci manj dovzetni za koronavirus," je dejala. "Družbeni mediji niso razsodniki resnice," je še dodala po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Facebook je tokrat v skladu s svojo politiko glede napačnih informacij glede covida-19 prvič odstranil vsebino, ki jo je objavil Trump, ni pa prvič ukrepal proti njemu.Velikan družbenih omrežij je minuli mesec s posebnim opozorilom opremil Trumpovo objavo, da bi glasovanje po pošti vodilo v "pokvarjene" volitve, junija pa je odstranil oglase Trumpove kampanje, ki so vsebovale simbol, ki ga je za politične zapornike uporabljala nacistična Nemčija.

Twitter pa je minuli mesec začasno ustavil delovanje računa Trumpovega sina Donalda mlajšega, ker je ta delil posnetek, ki naj bi po navedbah Twitterja širil napačne informacije o koronavirusu in hidroksiklorokinu.

Kot dodaja BBC, je Twitter marca po drugi strani dejal, da tvit ustanovitelja ameriške Tesle Elona Muska, da so otroci "v pretežni meri odporni" na koronavirus ni kršitev njegovih pravil.

Trump je sicer v sredinem pogovoru za Fox News dejal, da čas, da se po vsej državi odprejo šole. "Če pogledate otroke, otroci so skoraj - in rekel bi, da skoraj gotovo - skoraj odporni na to bolezen," je dejal.

Kot je v luči razprave o odprtju šol sklenila Ameriška pediatrična akademije, se zdi, da otroci širijo covid-19 manj kot odrasli in da bi se šole v prihodnjih mesecih ob upoštevanju ukrepov lahko odprle.

Kot piše AFP, je sicer znano, da za otroke obstaja veliko manjša verjetnost, da bodo za virusom resno zboleli ali celo umrli.

Loading...