Revija Reporter
Slovenija

Sodišče: Bojan Požar se mora opravičiti Melaniinemu očetu Viktorju Knavsu in mu plačati skoraj 7000 evrov odškodnine

M. M.

23. dec. 2019 17:19 Osveženo: 17:21 / 23. 12. 2019

Deli na:

Amalija in Viktor Knavs.

Profimedia

Višje sodišče v Ljubljani je novinarju Bojanu Požarju naložilo plačilo odškodnine in objavo opravičila Viktorju Knavsu zaradi objave članka »Dokumenti, utaja davkov: Viktor Knavs, oče Melanie Trump, bil v zaporu!«. Sodba je že pravnomočna.

Odvetniška pisarna Nataše Pirc Musar sporoča, da je Knavs, sicer tudi oče prve dame ZDA Melanie Trump, na višjem sodišču dobil tožbo zoper Požarja. Knavs je od izdajatelja medija upravičen do odškodnine v znesku 5000 evrov in 1943,10 evra pravdnih stroškov.

Požar mora tudi na svoji spletni strani objaviti uvod in izrek sodbe kot tudi javno opravičilo za neresnične in žaljive trditve, da je bil Viktor Knavs v zaporu.

»Višje sodišče je namreč ugotovilo, da Bojan Požar kot novinar pri preverjanju resničnosti informacij ni bil dovolj skrben in da ni imel utemeljenega razloga verjeti v resničnost podatkov, da naj bi bil Viktor Knavs obsojen in v zaporu, kar seveda ne drži,« pravijo Knavsovi odvetniki.

Višje sodišče v Ljubljani je zato odločilo, da je bilo Požarjevo ravnanje »protipravno, ravnal je najmanj malomarno, zato mora medij, za katerega piše, tudi odgovarjati za povzročeno škodo«.