Revija Reporter
Svet

Eksplozija pri Ankari: več ljudi ubitih

STA

23. okt. 2024 17:06 Osveženo: 17:08 / 23. 10. 2024

Deli na:

Prizori pred podjetjem Turkish Aerospace Industries.

X

Pred sedežem podjetja Turkish Aerospace Industries (TAI) v bližini Ankare je danes odjeknila eksplozija, v kateri je umrlo več ljudi, več pa jih je bilo ranjenih, je sporočil turški notranji minister Ali Yerlikaya. Dogodek je označil za teroristični napad, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Pred sedežem podjetja Turkish Aerospace Industries je bil izveden teroristični napad," je na omrežju X sporočil Yerlikaya in dodal, da je napad zahteval mrtve in ranjene. Natančnih številk ni podal.

Po navedbah turških medijev so na prizorišču v kraju Kahramankazan, dobrih 50 kilometrov severno od turške prestolnice, odjeknili tudi streli. Pojavila so se tudi poročila o "situaciji s talci".

Eksplozija naj bi sicer odjeknila okoli 16. ure po lokalnem oz. okoli 15. ure po srednjeevropskem času. Zaposlene v podjetju, ki se ukvarja z razvijanjem in proizvajanjem letalske in vesoljske tehnologije, naj bi odpeljali na varno, okolico prizorišča pa so pristojni ogradili.

Župan Ankara Mansur Yavas je v odzivu sporočil, da ga je novica o dogodku globoko razžalostila. Obsodil je terorizem, svojcem mrtvih izrekel sožalje, ranjenim pa je zaželel hitro okrevanje, navaja britanski BBC.