Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Druga smrtna žrtev protestov v Turčiji

Deli na:
Druga smrtna žrtev protestov v Turčiji

Foto: Reuters

Protivladni protesti v Turčiji so zahtevali drugo smrtno žrtev, poročajo tamkajšnji mediji. V mestu Antakya na jugu države je v ponedeljek neznani napadalec v glavo ustrelil 22-letnika. Konfederacija turških sindikatov javnega sektorja je medtem začela dvodnevno stavko v podporo protestom.

22-letni Abdullah Comert, ki je za posledicami strelne rane umrl v bolnišnici, naj bi bil član podmladka največje opozicijske Republikanske ljudske stranke, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Prva žrtev protestov je bil 20-letni Mehmet Ayvalitas, ki ga je v ponedeljek v Carigradu povozil voznik avtomobila, ki naj bi namerno zapeljal v skupino protestnikov.

Konfederacija turških sindikatov javnega sektorja Kesk je danes začela dvodnevno stavko, s katero želi izraziti protest proti "državnemu nasilju" nad protestniki. Stavka naj bi prizadela šole, univerze in javne ustanove.

Protesti so se začeli minuli petek, ko je policija s silo razgnala več sto okoljskih aktivistov, ki so želeli ustaviti gradbeni projekt v parku ob trgu Taksim v Carigradu. Nemiri so se kasneje razširili tudi v številna druga turška mesta. Protestniki vladi premiera Recepa Tayyipa Erdogana očitajo, da postaja vse bolj avtoritarna.