bojan krizaj in špela Dobra karma

Bojan Križaj na krilih ljubezni s svojo Špelo

Vili Resnik Svet24.si

Vili Resnik se bo spet poročil!

Prostozidarji 1 Reporter.si

Boštjan M. Turk: Šokanten dokument razkriva, da ...

janša Svet24.si

Premier Janša: »Pred nami je teden boja za ...

Tomaž Gantar Necenzurirano

Kako je virus prehitel Gantarjevo državno ...

Gasilci PGD Šentjur plešejo Jerusalemo Odkrito.si

Šentjurski gasilci odplesali Jerusalemo

Njena.si

Kako dvigniti odpornost in ostati zdrav?

Svet

Druga smrtna žrtev protestov v Turčiji

Deli na:
Druga smrtna žrtev protestov v Turčiji

Foto: Reuters

Protivladni protesti v Turčiji so zahtevali drugo smrtno žrtev, poročajo tamkajšnji mediji. V mestu Antakya na jugu države je v ponedeljek neznani napadalec v glavo ustrelil 22-letnika. Konfederacija turških sindikatov javnega sektorja je medtem začela dvodnevno stavko v podporo protestom.

22-letni Abdullah Comert, ki je za posledicami strelne rane umrl v bolnišnici, naj bi bil član podmladka največje opozicijske Republikanske ljudske stranke, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Prva žrtev protestov je bil 20-letni Mehmet Ayvalitas, ki ga je v ponedeljek v Carigradu povozil voznik avtomobila, ki naj bi namerno zapeljal v skupino protestnikov.

Konfederacija turških sindikatov javnega sektorja Kesk je danes začela dvodnevno stavko, s katero želi izraziti protest proti "državnemu nasilju" nad protestniki. Stavka naj bi prizadela šole, univerze in javne ustanove.

Protesti so se začeli minuli petek, ko je policija s silo razgnala več sto okoljskih aktivistov, ki so želeli ustaviti gradbeni projekt v parku ob trgu Taksim v Carigradu. Nemiri so se kasneje razširili tudi v številna druga turška mesta. Protestniki vladi premiera Recepa Tayyipa Erdogana očitajo, da postaja vse bolj avtoritarna.

Loading...