tat, tatvina, trgovina Svet24.si

Otroci in odrasli skupaj kradli: v petek dopoldne ...

toča, uničen pridelek, škoda, Svet24.si

Zadnje neurje s točo bi lahko omilili, a je na ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

nogomet slovenija - srbija Ekipa24.si

Dan D za Slovence! V Kölnu obračun z Anglijo za ...

Nikolina in Severina BestFM

Nikolina in Severina - spor, ki traja in traja …

doncic af Ekipa24.si

Slovenci danes v polnih Stožicah proti Litvi! Bo ...

Svet

Demonstranti: Berlusconi, odstopi!

Deli na:
Demonstranti: Berlusconi, odstopi!

Foto: Reuters

V Milanu in Rimu se je danes popoldan na protestih proti italijanskemu premieru Silviu Berlusconiju zbralo več deset tisoč ljudi. Proteste v Milanu je pripravilo opozicijsko gibanje Svoboda in pravičnost, udeležili pa so se je protestniki iz celotne države, ki so zahtevali Berlusconijev odstop. V Rimu je proteste pripravil največji sindikat CGIL.

Protestov v središču Milana so se udeležili tudi milanski župan Giuliano Pisappia ter številni intelektualci, umetniki in literati, med njimi slavni pisatelj Roberto Saviano in zgodovinar Paul Ginsborg, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

"Italija ne sme resignirati in verjeti, da se ne more nič spremeniti. Ta vlada je že dalj časa politično mrtva, a ta dolga agonija se bo nadaljevala, ker ni nobenega večjega ljudskega gibanja, ki bi lahko prineslo nove projekte in verodostojne reforme. To se mora spremeniti," je v govoru dejal Saviano.
 
V Rimu so se protestov pod geslom Brez javne uprave boš oropan svojih pravic udeležili tako javni uslužbenci kot številne družine, šolarji in študenti, poroča nemška tiskovna agencija dpa.
 
Berlusconi je v petek v pogovoru s člani svoje desnosredinske stranke Ljudstvo svobode zatrdil, da ne namerava odstopiti. "Za našo državo bi bilo zelo škodljivo, če bi imeli sedaj nove volitve, politično nestabilnost v težkem odboju je škodljiva," je dejal predsednik italijanske vlade.