Mario Galunič Dobra karma

Iskreni Mario Galunič: 'Ženske mojega življenja...

hipiji Svet24.si

Razgnali pripadnike »kulta,« ki so se zbrali ...

jansa nova24tv Reporter.si

Na strankarski televiziji SDS med intervjujem s ...

nakupovanje, trgovina Svet24.si

Trgovine bodo ob nedeljah in dela prostih dneh ...

20200316-00995849 Necenzurirano

Počivalškovim se je sfižila nabava zaščitne ...

Melania Trump, melania, trump, melanija trump Odkrito.si

Kaj razkriva Melanijin podpis?

metka Njena.si

Ljubezen po domače: Je pri Metki doma hudo ...

Svet

Diktator Lukašenko je Putina zaprosil za več novih vrst orožja

Deli na:
Diktator Lukašenko je Putina zaprosil za več novih vrst orožja

Putin je prepričan, da je Lukašenko sposoben rešiti krizo v državi. - Foto: Reuters

Beloruski voditelj Aleksander Lukašenko je danes dejal, da je ob nedavnem srečanju z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom slednjega zaprosil za pomoč v orožju. Pri tem ni pojasnil, za kakšno orožje gre.

Kot na spletni strani poroča Reuters, je Lukašenko Putina zaprosil, naj Belorusijo oskrbi z orožjem, ker se država sooča z množičnimi protesti zaradi nedavnih spornih volitev.

Na današnjih pogovorih z ruskim obrambnim ministrom Sergejem Šojgujem v beloruski prestolnici Minsk je beloruski predsednik izjavil, da je "tudi ruskega predsednika zaprosil za več novih vrst orožja."

"Razmere lahko nadzorujemo, ne samo v Belorusiji, temveč tudi vzdolž naših meja," je po poročanju beloruske tiskovne agencije Belta še dejal Lukašenko.

Rusija in Belorusija trenutno izvajata skupne vojaške vaje, ki bodo trajale do konca septembra. Lukašenko je ob tem menil, da bi morali državi načrtovati več tovrstnih vaj.

Lukašenko, ki je na oblasti v Belorusiji od leta 1994, je tudi dejal, da bodo lahko v državi pripravili nove predsedniške volitve, ko bo sprejeta nova ustava.

Putin je pred dvema dnevoma gostil Lukašenka na pogovorih v črnomorskem letovišču Soči, kjer je ruski voditelj med drugim Belorusiji obljubil posojilo, vredno 1,5 milijarde dolarjev.

Loading...