Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Lahko delo za policijo: pijani so mahali z orožjem in se drogirali, video početja pa objavili na Facebooku

Deli na:
Lahko delo za policijo: pijani so mahali z orožjem in se drogirali, video početja pa objavili na Facebooku

Zaseženo orožje. - Foto: PU Novo mesto

Črnomaljski policisti so v torek dopoldne v hišni preiskavi pri 46-letniku iz okolice Črnomlja našli več kosov orožja in nabojev. Moškemu so naboje in orožje - gre za pet pištol in polavtomatsko puško - zasegli. Čeprav ima veljavne orožne listine, obstaja sum, da je kršil določila zakona o orožju. Povod za preiskavo je bil posnetek na Facebooku.

Kot so namreč zapisali na Policijski upravi (PU) Novo mesto, so policistom informacijo o domnevni zlorabi orožja posredovali novinarji, ki so na javno dostopnem profilu socialnega omrežja Facebook opazili posnetek z več osebami, ki so bile pod očitnim vplivom alkohola (ali drugih substanc) in pri tem rokovale z orožjem. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da gre za osebe z območja Črnomlja.

V hišni preiskavi so nato policisti 46-letniku zaradi suma, da je kršil določila zakona o orožju (prepuščanje oz. posojanje orožja drugim osebam, neprevidna, nestrokovna in malomarna uporaba in shranjevanje ter prepuščanje osebam, ki niso upravičene do posesti orožja), orožje in strelivo, skupaj z orožnimi listinami, zasegli.

Strelivo in orožje bodo poslali v strokovno analizo, med drugim tudi zaradi suma, da so določeni kosi orožja predelani. Po zaključenih strokovnih analizah pa bodo policist uvedli postopek o prekršku zaradi kršitev zakona o orožju ali podali kazensko ovadbo zoper osumljenega lastnika orožja, upravni enoti pa predlagali odvzem orožja. Do takrat se orožja nahaja pri policiji, so še zapisali na PU Novo mesto.