državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Deželni minister besen na policijo: Migranti so skoraj izključni krivci za silvestrske napade v Kölnu

Deli na:
Deželni minister besen na policijo: Migranti so skoraj izključni krivci za silvestrske napade v Kölnu

Foto: YouTube

Osumljenci za silvestrske napade na ženske v Kölnu so po navedbah notranjega ministra nemške dežele Severno Porenje - Vestfalija Ralfa Jägerja skoraj izključno ljudje migrantskega porekla. Jäger je obenem danes kölnski policiji očital hude napake.

"Tako izjave prič kot poročila kölnske policije, pa tudi opisi zvezne policije kažejo, da so ta kazniva dejanja storili skoraj izključno ljudje z migrantskim ozadjem," je Jäger povedal na zasedanju odbora za notranje zadeve v deželnem parlamentu te najbolj poseljene nemške zvezne dežele.

"Veliko govori tudi v prid temu, da so bili to Severnoafričani in ljudje iz arabskega prostora," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa še izjavil Jäger.

Pri razjasnitvi dogajanja na silvestrovo država po njegovem mnenju ne bi smela ničesar zamolčati ali pomesti pod preprogo. Kot je dejal, je po omamljanju z alkoholom in mamili na silvestrovo prišlo do omamljanja z nasiljem, ki je vrhunec doseglo z izživljanjem spolnih fantazij. To je treba najostreje kaznovati.

Jäger je ob tem vodstvu kölnske policije očital hude napake. Po njegovem mnenju bi morala ob dogajanju hitreje poseči po razpoložljivih enotah. A vodstvo policije nujno potrebnih okrepitev ob tem nepričakovanem razvoju dogodkov ni vpoklicalo, je poudaril Jäger.

Policiji v Kölnu so že pred tem očitali, da sprva ni objavila informacij o poreklu osumljencev. V prvem sporočilu za medije na novoletno jutro je tako poročala zgolj o napetih razmerah in dobri intervenciji policije. Silvestrsko dogajanje je v petek odneslo vodjo kölnske policije Wolfganga Albersa, ki je moral v pokoj.

V zvezi z dogajanjem na silvestrovo na trgu pred železniško postajo je policija do nedelje prejela že 516 prijav - od otipavanj do tatvin, pa tudi o dveh posilstvih. 40 odstotkov prijav je povezanih s spolnimi napadi.