stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Američani udarili po Islamski državi v Libiji

Deli na:
Američani udarili po Islamski državi v Libiji

Foto: Getty Images

Ameriška vojska je na prošnjo libijske vlade včeraj izvedla zračne napade na Sirto, libijsko oporišče skrajne skupine Islamska država (IS), je sporočil Pentagon. Napade je na priporočilo vrha Pentagona odredil ameriški predsednik Barack Obama.

"Na prošnjo libijske vlade narodne enotnosti so ZDA izvedle natančne zračne napade na tarče IS v Sirti, in sicer v podporo vladnim silam v boju za primarno oporišče skrajnežev v Libiji," je povedal tiskovni predstavnik Pentagona Peter Cook. Obenem je dodal, da se bodo ameriški napadi v Sirti nadaljevali, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zračni napadi ameriške vojske na položaje IS bodo "pomagali libijski vladi, da uresniči strateški napredek" v boju proti džihadistom, je še sporočil Pentagon.

Libijski premier Fajez al-Saradž je v televizijskem nagovoru potrdil, da je libijska mednarodno priznana vlada ZDA zaprosila za pomoč pri zračnih napadih proti IS v Sirti ter da so prve napade izvedli včeraj.

"Prve napade na določene lokacije v Sirti so izvedli danes in ti so povzročili težke izgube v vrstah nasprotnikov," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal al-Saradž.

Sirta, ki leži okoli 450 kilometrov vzhodno od prestolnice Tripoli, je strateško pomembna, ker povezuje libijski vhod in zahod. Libijske vladne sile se sicer za Sirto proti džihadistom borijo že od maja.