901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Spolno nasilje migrantov za silvestrovo tudi v Hamburgu

Deli na:
Spolno nasilje migrantov za silvestrovo tudi v Hamburgu

Foto: Getty Images

Policija v nemškem Hamburgu je včeraj sporočila, da je prejela 133 prijav nasilja na silvestrovo, med drugim tudi za spolne napade. Preiskovalci za zdaj niso identificirali nobenega osumljenca za napade, ki so se zgodili na ulici Reeperbahn, znani po nočnem življenju.

Kot so sporočili s policije, so žrtve za storilce navedle, da so bili afriškega, arabskega ali južnoevropskega videza, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Seveda je možno, da storilci pripadajo eni skupini, vendar so v tem trenutku opisi različni," je tiskovni predstavnik policije odgovoril na vprašanje, ali je možno povleči vzporednice z napadi, ki so se na silvestrovo zgodili v Kölnu. Tam je policija prejela skoraj 400 prijav, od otipavanja do tatvin, pa tudi o dveh posilstvih.

Policija je sporočila, da so glavni osumljenci za napade v Kölnu, ki so pretresli Nemčijo, prosilci za azil iz Severne Afrike in nezakoniti priseljenci. Dogodki so sprožili debato, kako bo Nemčiji uspelo integrirati 1,1 milijona prosilcev za azil, ki so v državo prispeli lani.

Nemška kanclerka Angela Merkel je v soboto zavzela ostro stališče do prosilcev za azil, ki so obsojeni zaradi kaznivega dejanja, in podprla spremembe zakona, ki bi omogočile izgon vseh, ki bi bili obsojeni na zaporno kazen, tudi pogojno.