favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Depardieu o davčnem »begu« v Rusijo: Ljubim Francijo, vse skupaj je en velik nesporazum

Deli na:
Depardieu o davčnem »begu« v Rusijo: Ljubim Francijo, vse skupaj je en velik nesporazum

Foto: Reuters

Igralec Gerard Depardieu, ki je v začetku leta zaradi napovedane uvedbe 75-odstotnega davka za bogate zapustil Francijo, je v intervjuju za Le Figaro Magazine zatrdil, da so bile polemike glede njegove selitve in prošnja za rusko državljanstvo "en velik nesporazum". Francija mu je še vedno tako zelo ljuba, je dejal.

Depardieu, ki ima od začetka leta tudi rusko državljanstvo in naslov v mestu Saransk, dogodke glede svoje selitve obžaluje, v pogovoru pa je med drugim še dejal: "Nikoli nisem odšel. Ne bom pustil, da me bodo omejevale državne meje. Sem svoboden človek in povsod v Evropi se počutim doma."

Igralec je junija zaprosil tudi za alžirsko državljanstvo in povedal, da si želi kar sedem potnih listov. Francozi mu očitajo, da se je za to odločil, da bi se izognil plačilu v Franciji napovedanega 75-odstotnega davka za vse, ki letno zaslužijo več kot milijon evrov, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Ta sicer na koncu ni bil sprejet, ker ga je zavrnil ustavni svet.

Je pa bil igralec do stanja v Franciji tudi tokrat precej kritičen. "Ne moremo se pretvarjati, da je vse v redu," je menil in dodal, da "ljudje vidijo razliko med tem, kar jim govorijo politiki, in realnostjo, s katero se spopadajo vsak dan. Resnica se bo slej ko prej obelodanila, morda na naslednjih volitvah."