Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Deklica, ki so jo talibani ustrelili v glavo: Iz dneva v dan sem bolje

Deli na:
Deklica, ki so jo talibani ustrelili v glavo: Iz dneva v dan sem bolje

Foto: Reuters

Pakistanska najstnica Malala Jusafzaj, ki so jo talibani zaradi njenega boja za pravico deklet do šolanja oktobra lani ustrelili v glavo, je v prvem javnem nastopu zatrdila, da je "bolje iz dneva v dan". V posnetku, ki je bil objavljen včeraj, je poleg tega obljubila, da bo nadaljevala z bojem za izobraževanje deklet.

"Danes lahko vidite, da sem živa. Lahko govorim, lahko vas vidim, lahko vidim vse in iz dneva v dan mi gre bolje," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejala 15-letnica.

Zahvalila se je tisočim, ki so ji pošiljali sporočila podpore. Tudi v prihodnosti "želi služiti drugim", zaradi česar si bo še naprej prizadevala, da bodo vsa dekleta imela možnost izobraževanja.

Posnetek je nastal pred dvojno operacijo rekonstrukcije lobanje, ki so jo v bolnišnici v Birminghamu izvedli minulo soboto. Po navedbah bolnišnice sta obe operaciji uspeli in Malala sedaj okreva.

Malala je strel v glavo prejela med napadom talibanov na šolski kombi v začetku oktobra lani v pakistanski dolini Svat. Talibani so jo želeli kaznovati za njena prizadevanja za pravico deklet do šolanja. Napad je čudežno preživela in kmalu so jo prepeljali v bolnišnico kraljice Elizabete v Birmingham, ki je znana po zdravljenju vojakov, ranjenih v Afganistanu.