madelaine petsch Odkrito.si

Madelaine Petsch: Mučili so jo napadi panike

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 25. avgusta

vesolje Svet24.si

Tedenski horoskop: poleg utečenih smeri tudi ...

poplave, vuzenica Svet24.si

FOTO in VIDEO: Sobotna neurja: zalite hiše, toča...

archie Svet24.si

Princ William vrača udarec bratu Harryu

filip-pesek_pl Njena.si

Sin Rosvite Pesek je zaročen

gasper kramar Njena.si

Izgubil 95 kilogramov in osvojil nov cilj!

Svet

Čudaški varnostni ukrepi ob kongresu kitajske partije

Deli na:
Čudaški varnostni ukrepi ob kongresu kitajske partije

Foto: Reuters

V kitajski prestolnici so pred kongresom kitajske komunistične partije, na katerem bodo izbrali novo vodstvo, uvedli vrsto varnostnih ukrepov, med katerimi je nekaj precej čudnih. Oblasti so med drugim uvedle omejitve za nakup igrač, kot so daljinsko vodena letala, taksisti morajo odstraniti ročice za šipe, golobi pa morajo ostati v golobnjakih.

Kongres se bo začel v četrtek, oblasti v Pekingu pa so že začele zaostrovati varnostne ukrepe. Po poročanju tujih tiskovnih agencij, ki povzemajo kitajske medije, pa mednje sodijo tudi nekatere zelo nenavadne odločitve.

S polic trgovin naj bi tako morali izginiti kuhinjski noži in celo šilčki, za nekatere modele daljinsko vodenih helikopterjev ali letal, ki jih je moč voditi le v razdalji do nekaj metrov, pa se mora kupec pred trgovcem identificirati.

Na črnem seznamu so tudi baloni, nekaterim trgovinam pa naj bi oblasti prepovedale kar prodajo vseh igrač.

Taksistom pa so oblasti odredile odstranitev ročic za odpiranje šip na avtomobilih, poleg tega pa morajo potniki podpisati "potovalni dogovor", v katerem obljubijo, da se bodo izognili "občutljivim" delom mesta in da ne bodo odpirali vrat na "pomembnih krajih".

Lastniki golobov bodo morali med kongresom te živali zadrževati v golobnjakih. Zaradi 18. kongresa pa naj bi oblasti prepovedale tudi maraton, ki je v Pekingu potekal vseh zadnjih 31 let.

Loading...