nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Črna pentlja na Camp Nouu: Barcelona žaluje za Vilanovo

Deli na:
Črna pentlja na Camp Nouu: Barcelona žaluje za Vilanovo

Foto: Reuters

Člani španskega nogometnega velikana Barcelone so se včeraj zbrali na Camp Nouu in se spomnili nekdanjega trenerja Tita Vilanovo, ki je v petek izgubil boj z boleznijo. Umrl je star 45 let, zadnji dve leti pa se je boril z rakom obušesne slinavke.

"Ti trenutki so zelo težki," je za Barca TV dejal kapetan Carles Puyol in nadaljeval: "Dve leti in pol je bil Tito za nas vzor, boril se je do zadnjega dne. Pokazal nam je moč, vseskozi je kazal pogumen obraz. Prijateljem in družini pošiljamo našo moč. Izjemna oseba nas je zapustila, težko je prenesti takšen udarec."

Poleg nogometašev katalonskega moštva so se na Vilanovo spomnili še Gerardo Martino, ki je nasledil Vilanovo, predsednik kluba Josep Maria Bartomeu in športni direktor Andoni Zubizarreta. Zbrani so se vpisali v knjigo sožalja, mu pred portretom namenili minuto molka, pod delom glavne tribune stadiona Camp Nou pa se bodo na nekdanjega trenerja lahko spomnili tudi navijači. Pogreb bo v ponedeljek.

Vilanova je bil pomočnik Pepa Guardiole, ki je z Barcelono osvojil 14 lovorik. Ko je Guardiola ob koncu sezone 2011/12 končal pot pri Kataloncih, ga je zamenjal prav Vilanova, a je zdržal le eno sezono. V tej je postal prvak Španije in s svojo ekipo osvojil rekordnih 100 točk.