Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

CNN dobila novega šefa

Deli na:
CNN dobila novega šefa

Foto: Reuters

Televizija CNN si je za svojega novega predsednika izbrala Jeffa Zuckera, ki je doslej vodil televizijsko mrežo NBC in pri kateri je, ko je bil star komaj 26 let, postal izvršni producent, pod katerim se je jutranja oddaja "Today Show" prebila na vrh gledanosti v tem časovnem segmentu.

CNN upa, da mu bo nekaj podobnega uspelo tudi pri njih, saj je ta kabelska televizija v ZDA vse manj gledana. Že več let jo krepko prehiteva konservativna televizija Fox, po novem pa tudi levi pol Foxa, televizija MSNBC.

CNN v svojih programih skuša ostati nevtralna, kar se ji v današnjem vse bolj prepirljivem času, ko si ljudje izbirajo tiste novice, ki se skladajo z njihovim pogledom na svet, pozna na gledanosti.

Zucker bo na položaju šefa 23 programov novic na televiziji in svetovnem spletu zamenjal Jima Waltona, ki jih je vodil od leta 2003.

Ob prevzemu položaja je izjavil, da je navdušen, ker se bo pridružil ugledni ekipi novinarjev pri televiziji, katere svetovni doseg še vedno nima primerjave. Televizija CNN ima po svetu 45 uradov in seže v 265 milijonov gospodinjstev.