gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Chavez objavil, da se je vrnil v domovino

Deli na:
Chavez objavil, da se je vrnil v domovino

Foto: Reuters

Venezuelski predsednik Hugo Chavez je objavil, da se je po dveh mesecih zdravljenja raka na Kubi vrnil v domovino. "Prispeli smo nazaj v venezuelsko domovino. Hvala, moj Bog! Hvala, ljubljeno ljudstvo. Zdaj se bom naprej zdravil tu," je Chavez objavil na spletnem družbenem omrežju Twitter.

V petek so v Venezueli objavili prve Chavezove fotografije od decembra, ko se je na Kubi ponovno začel zdraviti zaradi raka. Bil je nasmejan v bolniški postelji v Havani, ob njegovi strani pa stojita njegovi hčeri.

Fotografije so sprostile napetosti v Venezueli, kjer je mnoge skrbelo zaradi zdravstvenih težav venezuelskega predsednika, še posebej, ker se že dva meseca ni pojavil v javnosti. Od takrat niso videli nobene njegove fotografije ali slišali njegovega glasu, vlada pa je javnosti sporočala nejasne informacije o njegovem stanju.

55-letni Chavez je bil oktobra ponovno izvoljen na predsedniški položaj, a zaradi bolezni ni mogel zapriseči januarja, kot je bilo to predvideno. Zaprisego so prestavili, a je opozicija oporekala,češ da je to v nasprotju z ustavo in da bi bile potrebne nove volitve. Zaplet je nato prekinilo vrhovno sodišče, ki je dovolilo preložitev zaprisege.