900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Chavez pred ponovnim zdravljenjem zaradi raka imenoval morebitnega naslednika

Deli na:
Chavez pred ponovnim zdravljenjem zaradi raka imenoval morebitnega naslednika

Foto: Reuters

Venezuelskemu predsedniku Hugu Chavezu se je ponovno pojavilo rakavo obolenje in je v soboto priznal, da bo moral zaradi bolezni ponovno na operacijo na Kubo. Ob tem pa je imenoval podpredsednika države Nicolasa Madura za svojega naslednika v primeru, da bi se mu zdravstveno stanje poslabšalo.

V nastopu, ki ga je prenašala venezuelska državna televizija, je Chavez v soboto dejal, da so mu zdravniki na zadnjem zdravniškem pregledu na Kubi odkrili ponoven pojav rakavih celic. Ob tem je dejal, da bo na ponovno operacijo na Kubo mogoče odšel še danes.

"Med temeljitim pregledom so ponovno odkrili maligne celice na istem mestu kot prej," je povedal Chavez. Pri tem ni podal podrobnosti, vendar je prišlo v javnost, da so mu raka odkrili na predelu medenice. Kljub temu pa tako zdravniki kot tudi Chavez niso nikoli razkrili, za katero vrsto raka gre.

Vendar je venezuelski predsednik priznal, da so ga zdravniki opozorili o resnosti operacije, ki naj bi bila "absolutno potrebna". Chavez se je v Venezuelo vrnil v petek po desetdnevnem obisku na Kubi. Pred tem pa se več kot dva tedna ni pojavil v javnosti.



Venezuelski voditelj je še dejal, da bo v primeru poslabšanja njegovega zdravja pristojnosti predsednika in nadzor nad vlado prevzel podpredsednik Maduro, tako kot to zahteva ustava. Ob tem pa je Chavez nakazal, da si želi, da ga Maduro nadomesti, če se mu bo pripetilo kaj resnega in bodo razpisane nove predsedniške volitve.

"Izberite Madura za predsednika republike. To vas prosim iz dna srca," je Chavez nagovoril Venezuelce.

Chavez je pred ponovno izvolitvijo na oktobrskih predsedniških volitvah vztrajno zatrjeval, da je ozdravljen raka. Zadnja leta njegovega vodenja države pa so zaznamovala ponavljajoča se napredovanja bolezni, zaradi česar je moral po več tednov preživeti na zdravljenju na Kubi.