nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Četrtina Rusov bi na volitvah prodala svoj glas

Deli na:
Četrtina Rusov bi na volitvah prodala svoj glas

Foto: Bobo (slika je simbolična)

Slaba četrtina Rusov oz. 23 odstotkov bi na septembrskih parlamentarnih volitvah prodala svoj glas, je pokazala javnomnenjska anketa neodvisne organizacije za sociološke raziskave Center Levada.

Okoli 63 odstotkov od 1600 vprašanih na drugih strani svojega glasu na septembrskih volitvah ne bi prodalo, je v ponedeljek sporočil omenjeni center, ki je v raziskavi, izvedeni ta mesec, zajel prebivalce s celotne Rusije, povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Enajst odstotkov vprašanih je v raziskavi povedalo, da bi svoj glas prodalo za dobrih 70 evrov. Pet odstotkov bi jih svoj glas prodalo tudi za okoli 13 evrov ali manj.

Več kot polovica vprašanih, to je 51 odstotkov, je prepričanih, da bo volilna pravica na volitvah kršena tako ali drugače. Enaindvajset odstotkov jih je prepričanih, da bodo rezultati volitev prirejeni.

Po parlamentarnih volitvah leta 2011 so Rusijo zajeli množični protesti zaradi med prebivalstvom zelo razširjenih ugibanj, da so bili rezultati volitev poneverjeni. Letos takih protestov ne pričakujejo.

Raziskava, ki jo je Center Levada opravil v začetku leta, je pokazala, da je 25 odstotkov anketirancev prepričanih, da v Rusiji ne potrebujejo politične opozicije. Dvaindvajset odstotkov vprašanih pa jih je bilo mnenja, da opozicija "Putina ovira pri učinkovitem reševanju problemov".