stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Češki predsednik: Hitler ni pil alkohola in je izgubil vojno

Deli na:
Češki predsednik: Hitler ni pil alkohola in je izgubil vojno

Foto: Reuters

Češki predsednik Miloš Zeman je na zanimiv način opravičeval uživanje alkohola. V intervjuju za češko javno televizijo je v torek dejal, da je pitje alkohola nekaj normalnega. Dodal je, da nacistični voditelj Adolf Hitler ni pil, kadil ali jedel mesa, a je izgubil drugo svetovno vojno.

"Po drugi strani pa je britanski premier Winston Churchill dnevno spil steklenico viskija, tri steklenice šampanjca in pokadil osem cigar ter v vojni zmagal," je navrgel Zeman. Dodal je, da je pitje alkohola prav tako normalno kot to, da se ni dobro opiti.

Tema uživanja alkohola se je v intervjuju pojavila v povezavi s predsednikovo nedavno udeležbo na odprtju razstave čeških kraljevih insignij na praškem gradu. Češki mediji so takrat poročali o nerodni hoji predsednika in tem, da se je moral naslanjati na steno, kar so sicer v uradu predsednika opravičevali z gripo.

Zeman je v torkovem intervjuju tudi osebno zanikal, da bi bil na tem dogodku pijan. Zatrdil je, da je imel vročino, in dodal, da ima že več let težave s hojo. Zato je moral po vzponu po 90 stopnicah do dvorane z insignijami sesti, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Češki predsednik sicer ne skriva, da rad spije kakšen kozarček alkohola. Nekoč je hvalil češko grenčico beherovko, zdaj pa je pristaš slivovke in vina. Pred predsedniškimi volitvami januarja letos pa je tudi razložil, da "alkoholik ni tisti, ki pije alkohol, temveč tisti, ki ne zna piti".