Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Cameronu lastna stranka zadala udarec v glasovanju o EU

Deli na:
Cameronu lastna stranka zadala udarec v glasovanju o EU

Foto: Reuters

Britanski premier David Cameron je včeraj doživel udarec s strani svoje Konservativne stranke, ko je skoraj tretjina poslancev stranke podprla amandma k programu vlade glede referenduma o Evropski uniji, poročajo tuje tiskovne agencije.

Več kot 130 poslancev, od tega okoli 110 torijcev, je namreč glasovalo za amandma, v katerem je bilo izraženo obžalovanje, ker vlada v zakonodajni program, ki ga je minuli teden prebrala kraljica Elizabeta II., ni vključila načrtov za pripravo referenduma o članstvu države v Evropski uniji.

Amandma so poslanci spodnjega doma parlamenta sicer včeraj zavrnili z 277 glasovi, saj so bili proti liberalni demokrati, koalicijski partnerji konservativcev, in laburisti.

Kot navaja BBC, izid kaže na nezadovoljstvo s strategijo premiera Camerona, ki želi doseči spremembo pogojev članstva Velike Britanije v EU še pred referendumom, ki naj bi bil konec leta 2017.

Evroskeptični konservativni poslanec Peter Bone, ki je predložil amandma, je dejal, da poslanci ne želijo kljubovati premieru, ampak pozivajo vlado naj pripravi zakonodajo, ki bo čim prej omogočila pripravo referenduma.

Ocenil je, da je Konservativna stranka enotna in da premier dela dobro, da pa njihovo željo, da bi Britanci lahko izrazili svoje mnenje, blokira vodja Liberalnih demokratov in namestnik premiera Nick Clegg, navaja britanski BBC.