pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Jasmina Opec »po umiritvi strasti« ostaja v SLS

Deli na:
Jasmina Opec »po umiritvi strasti« ostaja v SLS

Foto: Bobo

Podpredsednica SLS Jasmina Opec, ki je na ponedeljkovi seji glavnega odbora stranke napovedala izstop iz SLS, se je "po umiritvi strasti, premisleku in pogovoru s predsednikom stranke Francem Bogovičem, sodelavci in ljudmi v stranki" odločila preklicati napoved o izstopu iz stranke. Poudarja pa, da ambicij po mestu predsednice stranke nima.

Po tem, ko je na izredni seji glavnega odbora SLS, po plazu obtožb, da je bila preveč potratna v svoji predvolilni kampanji, je podpredsednica Jasmina Opec  napovedala izstop iz stranke in protestno zapustila prizorišče.  Dosedanja prekmurska poslanka SLS se je zavila v molk,  le lokalnemu radiu je sicer za danes napovedala tiskovno konferenco, vendar jo je odpovedala in poslala le sporočilo za javnost, ki ga objavljamo v nadaljevanju. Kot vse kaže, naj bi Opecova na seji glavnega odbora izgubila živce zaradi Janka Halba, predsednika regijskega odbora SLS za Prekmurje, sicer tudi nekdanjega poslanca v DZ, ki se ga spomnimo po znanem projektu parlamentarnih pisoarjev, ker naj bi jo obtožil, da je za volilno kampanjo porabila 11 tisoč evrov, ki nimajo kritja. Poleg takojšnjega kolektivnega odstopa vodstva SLS z Bogovičem na čelu, je Halb članstvu ponudil dr. Ludvika Toplaka kot najprimernejšega kandidata za vodenje SLS.

»Dogajanje na Glavnem odboru SLS me je zelo razočaralo in tudi močno prizadelo na osebni ravni. Raven razprave je bila v določenem delu žaljiva, vsebina pa se mi je zdela močno odtujena od realnosti, s katero se stranka sooča, in ni šla v smer analize volilnega rezultata. Iz teh razlogov sem v vročici razprave izrekla nekaj besed, ki jih sicer ne bi. Vendar po umiritvi strasti, premisleku in pogovoru s predsednikom Bogovičem, sodelavci in ljudmi v stranki, sem se odločila preklicati napoved po izstopu iz stranke, v katero iskreno verjamem in jo imam rada. Prepričana sem, da se bo stranka iz izkušnje zadnjih parlamentarnih volitev veliko naučila, in bo rasla naprej. Verjamem, da ima SLS izjemno pomembno nalogo pri zagotavljanju višje kakovosti življenja v mestu in na podeželju. Nalogo, ki bo v naslednjem sklicu parlamenta ostala neopravljena. Zato ni prav, da si zatiskamo oči, ampak delamo še bolj vneto na drugih možnostih in poteh, ki so na razpolago politični stranki za uresničitev vsebinskih ciljev. Stranka kljub vsemu razpolaga s številnimi zelo dobrimi ljudmi, ki so bodisi bolj (župani) ali trenutno manj vpeti v politično dogajanje, kot so strokovnjaki v gospodarstvu in civilni družbi.  Vsi ti ljudje morajo dobiti zaupanje za odgovornost in večjo vlogo pri razvoju, pa tudi vodenju stranke. Naj ne bo pomote, sama predsedniških ambicij nimam, želim pa sodelovati s čim širšim krogom ljudi, ki postavljajo uspeh skupnosti pred razmislek o lastnih interesih. To bo dobro za Slovensko ljudsko stranko in za Slovenijo. Iz teh razlogov in odgovornosti do volivcev, ki so mi na volitvah izkazali veliko zaupanje, bom nadaljevala z delom in si še naprej vneto prizadevala za boljšo prihodnost Slovenije.«

Našo pobudo za daljši pogovor je Opecova za enkrat zavrnila.