nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Cameron volivcem: Ne verjemite "neresnicam" zagovornikov brexita

Deli na:
Cameron volivcem: Ne verjemite "neresnicam" zagovornikov brexita

Foto: Getty Images

Britanski premier David Cameron je včeraj volivce opozoril, naj ne verjamejo v "neresnice", ki jih med kampanjo pred referendumom o članstvu Velike Britanije v EU širijo zagovorniki brexita oziroma izstopa Otoka iz unije.

Cameron, ki bo nocoj na britanski televiziji ITV skupaj z zagovornikom brexita in vodjo evroskeptične stranke Ukip Nigelom Faragom odgovarjal na vprašanja glede referenduma, je včeraj volivce pozval, naj ne sprejemajo odločitev na osnovi lažnih informacij.

Po njegovih besedah je sedaj čas, da se razgali "nesmisel", ki ga širijo zagovorniki brexita, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Cameron je med drugim zavrnil njihove trditve, da bi gospodarske koristi izstopa iz EU pretehtale potencialne stroške in da bo morala Velika Britanija, ki sploh ni del območja evra, prispevati k finančni pomoči članicam evrskega območja v težavah.

Volivce je Cameron pozval, naj poslušajo strokovnjake, svojim nasprotnikom pa je očital, da se poslužujejo popolnih neresnic, da bi pretentali ljudi. "To je neodgovorno in enostavno narobe," je povedal britanski premier.

Zagovorniki brexita so na Cameronova opozorila dejali, da so rezultati "panike".

Vidna zagovornika izstopa, nekdanji londonski župan Boris Johnson in pravosodni minister Michael Gove, sta Camerona pozvala k neposredni razpravi o dejanskih dejstvih. V skupni izjavi sta zapisala, da ima javnost pravico slišati neposredno razpravo o teh vprašanjih med premierjem in predstavnikom tabora zagovornikov brexita, da bi tako samo presodili, katera je varnejša odločitev.