Revija Reporter
Svet

Poglejte te brutalne vojaške veščine, ob katerih še zloglasni diktator obnemi (VIDEO)

Reporter
7 520

15. okt. 2021 9:30 Osveženo: 10:10 / 15. 10. 2021

Deli na:

Demonstracija brutalnih samoobrambnih veščin severnokorejskih vojakov.

Zajem zaslona

Na vojaških paradah Pjongjang pogosto demonstrira svojo vojaško moč in predstavi nadgradnje svojih sistemov oborožitve. Toda, če ste mislili, da so balistične rakete največ, kar severnokorejska vojska lahko pokaže svojemu voditelju in svetu, si poglejte spodnji posnetek. Tokratna demonstracija brutalnih samoobrambnih veščin severnokorejskih vojakov je na trenutke izraz nelagodja izrisala celo na obrazu Kim Jong Una.

Pjongjang krepi svojo vojsko v samoobrambi in ne zato, da bi začel vojno, je dejal Kim v govoru na nedavni vojaški razstavi Samoobramba 2021. Toda tokratna demonstracija vojaških veščin ob odprtju razstave je na trenutke presenetila tudi samega Kim Jong Una.

Razbijanje betonskih blokov na golih prsih, medtemko ležiš na žebljih ali črepinjah ravnokar razbitih steklenic, prenašanje neverjetne bolečine ob udarcih s kladivom po roki, ob katerih se celo betonski blok zlomi, razbijanje betonskih blokov z glavo,… vse to so severnokorejski vojaki pripravljeni in sposobni prenesti, da bi navdušili svojega vrhovnega vodjo.

Mogoče pa se je ob tej demonstraciji tudi Kim Jong Un zamislil, kaj bi se utegnilo zgoditi, če bi se njegova »nepremagljiva vojska«, kot jo sam imenuje, nekega dne obrnila proti njemu.