nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Bruseljsko letališče deloma odprto, prtljago bodo pregledovali že pred vstopom na letališče

Deli na:
Bruseljsko letališče deloma odprto, prtljago bodo pregledovali že pred vstopom na letališče

Foto: Getty Images

Po krvavih terorističnih napadih v Bruslju bodo tamkajšnje mednarodno letališče Zaventem za potniški promet deloma odprli v nedeljo. Tri letala belgijske družbe Brussels Airlines bodo simbolično poletela v Grčijo, Italijo in Portugalsko, so sporočili z letališča, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Od jutri bo bruseljsko letališče deloma obratovalo. Še danes naj bi dobili uradno dovoljenje za obratovanje," je povedal direktor letališča Arnaud Feist.

Začasna infrastruktura, ki letališču dopušča sprejem 800 potnikov na uro, bo popolnoma operativna v nekaj dneh, je še dejal direktor letališča. Tako bodo izkoristili zgolj 20 odstotkov vseh zmogljivosti letališča.

Na zahtevo policijskega sindikata so uvedli tudi dodatne varnostne ukrepe. V halo za prijavo na lete bodo tako lahko vstopile zgolj osebe z letalskimi vozovnicami in osebnimi dokumenti, njihovo prtljago pa bodo pregledali že pred vstopom na letališče. Dostop do letališča bo mogoč zgolj z avtomobilom ali taksijem, saj bodo povezave s sredstvi javnega prevoza ukinjene.

Terminal za vzlete sta 22. marca uničili eksploziji dveh bomb, eno uro kasneje pa so teroristi napadli še postajo podzemne železnice Maelbeek. V napadih, ki so jih izvedli pripadniki skrajne skupine Islamska država, je umrlo 32 ljudi.

Letalski prevoznik Adria Airways še nekaj časa ne bo letel na bruseljsko letališče. Odpovedali so lete, ki so na voznem redu do vključno 13. aprila, in sicer na linijah Ljubljana-Bruselj in Tirana-Bruselj. Namesto tega bodo leteli v Amsterdam, je v četrtek objavila družba.

Adria Airways bo potnikom omogočila potovanje do oz. iz Bruslja prek Amsterdama z direktnimi leti iz oz. v Ljubljano, iz Bruslja do Amsterdama pa bodo organizirali tudi prevoz.