boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Nizozemska Revija Stop

Nizozemska izključena iz finala Evrovizije 2024

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

ZDA bodo za dan neodvisnosti okrepile varnostne ukrepe

Deli na:
ZDA bodo za dan neodvisnosti okrepile varnostne ukrepe

Foto: Getty Images

Minister za domovinsko varnost ZDA Jeh Johnson je sporočil, da bodo konec tedna za praznik dan neodvisnosti, ki bo v ponedeljek, povečali varnostne ukrepe na letališčih in drugih transportih križiščih, kot so železniške postaje. Razlog je med drugim zadnji teroristični napad na letališče Atatürk v Istanbulu.

Tam je v torek umrlo 44 ljudi, napad pa naj bi izvedli pripadniki teroristične organizacije Islamska država (IS). V napadu je bil med drugim lažje poškodovan tudi ameriški državljan.

Kljub temu pa Johnson Američane poziva, naj slavijo nacionalni praznik kot vedno, vendar pa naj bodo previdni. "Javna pozornost lahko pomaga odkriti morebitne teroristične naklepe," je v senatnem odboru za pravosodje povedal Johnson.

Za Američane povečana varnost pomeni daljše vrste na letališčih in to v času, ko se začenja poletna potovalna sezona. To pomeni, da bo več zamud in zgrešenih poletov ter seveda jeze potnikov.

Vendar pa Johnson pravi, da je varnost najpomembnejša in je zaradi tega ne bodo okrnili. Uprava za varnost v transportu naj bi v kratkem najela več uslužbencev in s tem pomagala k lažjim potovanjem.

Američani za 4. julij potujejo k družinam, kjer praznujejo osamosvojitev od britanskega imperija z ognjemeti in pikniki. Na žaru obračajo vroče hrenovke, klobase in hamburgerje ter praznijo steklenice s pivom.