favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Britanski premier Boris Johnson pozitiven na novi koronavirus

Deli na:
Britanski premier Boris Johnson pozitiven na novi koronavirus

Boris Johnson - Foto: Profimedia

Kot poroča portal Politico, je britanski premier Boris Johnson pozitiven na novi koronavirus. Novico naj bi uradno sporočili z vladnega sedeža na Downing Street 10, na twitterju pa jo je potrdil tudi Johnson. Po najnovejših podatkih naj bi bil z novim koronavirusom okužen tudi britanski minister za zdravje Matt Hancock.

Premier Johnson naj bi v četrtek imel blage simptome, značilne za novi koronavirus, zato je po nasvetu Chrisa Whittyja, glavnega vladnega zdravstvenega svetovalca, opravil test.

Johnson je trenutno v samoizolaciji. Na twiterju je tudi sam sporočil, da ima blage simptome, vključno s temperaturo in vztrajnim kašljem in da bo, tudi po zaslugi tehnologije, še naprej vodil nacionalni boj proti koronavirusu.

Hitro okrevanje somu zaželeli številni svetovni voditelji, med njimi predsednik Evropskega sveta Charles Michel in vodja Svetovne zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Britanska vlada je sporočila, da bo vodenje dela vlade, če Johnson zaradi bolezni ne bi mogel delati, prevzel zunanji minister Dominic Raab.

Naj ob tem spomnimo, da je britanski premier Johnson še nekaj tednov nazaj Britancem v zvezi z novim koronavirusom svetoval zgolj umivanje rok.

Po izbruhu novega koronavirusa se je namreč britanska vlada po nasvetu svetovalca Whittyja odločila za ustvarjanje t. i. »čredne imunitete«, s katero bi se proti novemu koronavirusu borili s prekuženostjo. Toda izredno hitro širjenje virusa in vse več smrtnih žrtev, je britansko vlado naposled prisililo, da se je vendarle odločila za bolj rigorozne ukrepe. Uvedli so tritedensko karanteno, zaprli šole in nenujne prodajalne, prekinjeno je izvajanje vseh nenujnih storitev.

Po zadnjih podatkih univerze John Hopkins je v Veliki Britaniji z novim koronavirusom okuženih skoraj 12.000 ljudi, 580 jih je doslej umrlo.